Как да обзаведем банята - съвети от Gaudi DS

Банята е едно от най-малките помещения във всяко жилище. Тя обаче играе важна роля за това да се чувстваме удобно и комфортно. Въпреки размерите ѝ има много начини да я направим да изглежда страхотно и да бъде максимално функционална. Препоръчително е да оцветим в топли и светли нюанси. Ако вложим повече креативност, то бихме могли да смесим два цвята, като тъмният ще се явява акцент. 

Как да обзаведем банята

Gaudi DS съветват да заложим на качествени аксесоари и подходящо обзавеждане за баня. Правилно комбинираните мебели ще направят помещението модерно и практично. Ще намерите разнообразни артикули с вградени чекмеджета, отделения за козметика и шкафове, които ще са в помощ банята да бъде чиста и добре организирана.

Какво обзавеждане трябва да има в модерната баня

От Gaudi DS предлагат различни идеи за обзавеждане, които ще ни улеснят и ще направят зоната модерна и функционална. Мебелите и аксесоарите, които задължително трябва да присъстват са:

  • санитарен фаянс и смесители – съветът е да изберем между моноблок и конзолна тоалетна чиния. Моноблокът е добре познатата чиния с казанче, но все повече хора залагат на модерната визия на конзолната система. Правилно е да синхронизираме стила на мивката с тоалетната чиния и смесителите. Ако единият артикул е с ъглова форма, то следва и другите да бъдат в същия дизайн;

  • шкафове – в зависимост от това дали банята е малка или голяма, трябва да открием и подходящи шкафове. В тях съхраняваме козметика, хавлии, препарати за почистване и други неща. Първо трябва да преценим, колко на брой шкафа може да монтираме и с каква височина да бъдат те. Интересни и красиви са моделите стоящи на пода и други висящи. Шкафовете, чиито вратички са огледални, визуално разширяват помещението;

  • душ или душ кабина – от Gaudi DS съветват, изборът ни да се ръководи от свободното пространство;

  • огледало – задължителен елемент за всяка баня. То трябва да е достатъчно голямо като размер, за да допълва останалите мебели. Има модели с вградено лед осветление.

От магазин Gaudi DS напомнят, че съвременните луксозни артикули за баня, могат да бъдат намерени на достъпна цена вече и онлайн.

Какви аксесоари да използваме в банята

Тези практични елементи ще направят мястото още по-уютно и стилно, допълват от Gaudi DS. Изборът им зависи от цветовете, които присъстват, дизайнът и материалът на изработка. Всичко би могло да се поръча в комплект. Това ще ни спести тревогите, дали сме избрали нужните неща и то в правилния стил. Не бива да пропускаме аксесоари като поставка за тоалетната хартия, четка за тоалетна и кош за отпадъци. 

Върху мивката поставяме различни предмети – сапунерка или диспенсър, поставка за четки за зъби и красив рафт за организиране на козметиката. От Gaudi DS съветват да си съставим списък и да помислим за правилното разпределение на нещата в пространството, за да подберем всичко необходимо в правилните размери. Така ще спестим възможността вратата да не може да отвори впоследствие или друга подобна ситуация.