Какво прави жените на 45+ щастливи

Толкова много неща карат жените над 45 години да се чувстват щастливи. Това е времето в живота на всяка дама, когато тя се чувства свободна от чуждото мнение, високите очаквания от околните, няма го страха, ако се облече по определен начин, дали ще я харесат. Толкова много неща вече нямат значение и не са толкова важни. Най-важното е душевното спокойствие и мира със себе си. 

На тази възраст вече е назрял момента в който дамите знаят как да отстояват себе си. Да се борят за своите възгледи и мнение. Научили са се да казват не. Онова не, което в младините е отнемало толкова много време и сила да бъде казано. По един или друг начин живота наистина започва сега. Вече осъзнаваш, че младостта във физическата и форма е отминала, но има една истински силна духовна младост, която назрява и иска да се прояви в пълна сила. Жените осъзнават, че не им се живее по-малко, напротив сякаш още повече искат да грабят с две ръце от всички радости на живота. 

На тази възраст всяка жена се е устроила професионално, но това не я спира да учи нови неща да се записва на курсове, да придобива нови умения. Тя вече знае, че може толкова много неща и ако иска да промени работата си, няма да унива и да пада духом, а ще приложи новите си умения и ще успее и в други поприща. Сякаш страха от провала вече го няма. Тя не изпитва нужда вече да се доказва на 100% пред всички и за всичко. Иска да бъде щастлива такава, каквато е. Вече я няма тази голяма критичност, когато се погледне в огледалото, няколко килца отгоре и няколко бръчки не са проблем, те са сякаш някак си чаровни. Това тяло е преживяло толкова много, това лице е преминало и през болки и радости, заслужава да бъде усмихнато и истинско. Не, не ме разбирайте погрешно дамите след 45 биха си направили естетични подобрения, но единствено да се харесват на себе си.

Това е времето, когато вече са отсяти истинските приятелства. Близките хора са по-малко, но са истински. Това е кръга в който се чувстваш себе си, не се преструваш на някой друг и не симулират лъжливи чувства. Забавляват се с приятели, излизат, смеят се, пазаруват, дори се оплакват едни на други без фалш и лъжи. 

От положението в което се намират тези дами, те могат си позволят да изтеглят онлайн кредит, да си купят нова кола, което ще им даде сигурност и по-високо самочувствие. Те са се научили с времето да ценят парите, да  разпределят бюджета си, но и да харчат за удоволствие. 

Семейните дами вече не очакват само любов, но и разбирателство и подкрепа. С годините мъжете им са и техни най-добри приятели, те са ги виждали във всякаква светлина и с годините ги намират по-атрактивни и значими. Свободните дами не са се отчаяли, те излизат, срещат се с нови хора и сякаш вече търсят сродната си душа, човека с който ще гледат в една посока. 

Какво значи това?
Това може да бъде обяснено простичко и лесно. Това е човек, който уважава нейните възгледи, начин на мислене, имат общи идеи и мечти. Приемат се, каквито са и не се опитват да се променят. Просто искат да се наслаждават на живота заедно.

Щастието за дамите над 45 е и поддържане на добра психическа и физическа форма. Вече дребните проблеми нямат толкова голямо значение, оценяват, че здравето е най-важно, всичко друго е суета. Тренират, хранят се здравословно, медитират, отделят време за себе си. Това може да бъде разходка, шопинг, разкрасителна процедура, хубава книга. 

Всеки ден има смисъл и открива нови хоризонти и възможности пред тях. Много пъти някоя врата се е затваряла пред тях, но друга се е отваряла. Това ги е направило силни и гледащи с оптимизъм към утрешния ден.

Когато си на 20 мислиш, че на 40 живота свършва, а това е далеч от истината. Жените над 45 искат да продължават да се развиват, да изглеждат добре, да се забавляват и израстват. Могат да се обличат спортно или елегантно, всичко им стои добре. Не се ограничават, какви цветове да носят, обличат се така както им харесва. В гардероба им има, както елегантни рокли, така и спортни комплекти. Във всичко изглеждат еднакво добре, защото носят дрехите със самочувствие. 

Те са щастливи и одухотворено, те са себе си, не слагат маски, не се преструват. Живеят и минават през живота с гордо вдигната глава. В техните очи всичко е възможно и достижимо. Продължавайте мили дами, вие сте вдъхновение за по-младите от вас.

Вижте още:

На 45 жените са най-самоуверени

45-та година - златна ера за здравето на жените

За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват