За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват

Продуктите от серията Expert Lift съдържат биоксилифт и хиалуронова киселина - за моментален лифтинг ефект и дългосрочно оформяне на контура на лицето

Когато жените навършат 45, те престават да се тревожат какви изненади крие животът за тях, защото просто му се наслаждават. Настъпва моментът, в който жената има повече време за себе си. Днешната жена на възраст между 45 и 60 е пълна с енергия, наслада от живота и самоувереност.

В същото време жените, прехвърлили 45, са изправени пред същите проблеми, с които са се сблъсквали предишните поколения от нежния пол - промените, причинени от напредването на възрастта.  Намаляващите нива на естроген, настъпващата менопауза и вредното влияние на UV лъчите водят до загуба на еластичността на кожата. Съединителната тъкан отслабва и лицевите контури се отпускат. Проблемът е, че днес жените между 45 и 60 години се чувстват много по-млади отколкото са. Може би вече имат внуци, но междувременно продължават да са сериозна конкуренция на пазара на труда, влюбват се, обичат, модерна са – понякога повече от много по-млади от тях жени. Затова никак не е чудно, че те не искат да изглеждат по-възрастни отколкото се чувстват.

За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват

NIVEA VISAGEобръща специално внимание на нуждата от грижа за кожата на жените на възраст между 45 и 60. Ето защо бе разработена иновативната и модерна серия EXPERT LIFT. Екипът специалисти, които работят в областта на женската красота, се постара да създаде формула, която прави кожата видимо по-стегната и еластична и изглажда отпуснатите контури – на практика това е един вид лифтинг на лицето, който действа от вътре-навън.

Специалистите от Beiersdorf комбинират биоксилифт (екстракт от анасон) и естествения хидратант хиалуроновата киселина и откриват една високоефективна формула.  Тестовете доказват, че EXPERT LIFT видимо премахва следите на възрастта и дори връща стрелките на часовника назад.

За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват

Двете изключително ефективни съставки се раздробяват до протеинови молекули чрез процес, наречен ензимна хидролиза. Това позволява на активните частици да проникват дълбоко в кожата и да оказват ефект на местата, където има най-много нужда, а именно -  в долните слоеве на кожата. Именно тук започва да действа биоксилифт, съставка, която се използва единствено от  NIVEA.

Водният разтвор, получен от воден екстракт от анасон, съдържа частици от протеини, които стимулират клетките активно да произвеждат собствен колаген. Биоксилифт също така подобрява способността на клетките да поддържат колагеновата мрежа, което е изключително важно, защото когато жените са на възраст между 45 и 60, кожата губи все повече и повече влакна. Те от своя страна губят здравината си и връзките им с клетките, които до този момент са поддържали кожата стегната,  се разкъсват. Мрежата, която преди е била плътна и здрава, вече е отпусната. В резултат на това кожата губи своята еластичност и контурите, които преди са били стегнати, също започват да се отпускат. Биоксилифт укрепва съществуващата мрежа, като по този начин се постига лифтинг ефект на кожата отвътре – навън.

За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват

В допълнение EXPERT LIFT комбинира биоксилифт с друга специална съставка, която засилва ефекта на стягане на контура: хиалуроновата киселина. Тази съставка стимулира производството на хиалурон от кожата. Това вещество е естествено за кожата, но нивата му значително намаляват след навършване на 45 години. Хиалуронът е точно толкова важен, колкото и осигуряването на достатъчно хидратация, заради способността му да задържа голямо количество  вода – до 3 литра на грам, като по този начин превръща водата в „твърда структура”. След като водата, която хиалуроновата киселина задържа, достигне долните слоеве на кожата, тя предизвиква моментален лек ефект на подуване и отпуснатите зони на лицето се запълват и изглаждат по естествен път. Тестовете доказват, че този лифтинг ефект може да бъде забелязан скоро след нанасяне на продукта. Кожата на лицето изглежда изцяло променена - видимо по-стегната и гладка, подхранена и хидратирана, контурите на лицето са по-добре очертани.

За жените над 45 години, които искат да изглеждат толкова млади, колкото се чувстват

EXPERT LIFT дневен крем комбинира биоксилифт и хиалуронова киселина с високо ефективна UVA/UVB система със слънцезащитен фактор (SPF) 15. С невероятно свежия си аромат този продукт осигурява идеалното начало на деня.

EXPERT LIFT нощен крем създава усещане за елегантност и здрав вид от момента, в който бъде нанесен. Ароматът му е по-богат и наситен в сравнение с този  на дневния крем и освен това осигурява на кожата допълнителна доза пантенол през нощта. Известен още като провитамин B5, пантенолът не случайно е наричан и „витамин на красотата”. Той прониква дълбоко в кожата, като задържа водата, подхранва и изглажда отвътре-навън. Освен стягащите контура на лицето съставки биоксилифт и хиалуроновата киселина, пантенолът в EXPERT LIFT увеличава изглаждащия и регенериращ ефект върху остаряващата кожа.

Продуктите от серията Expert LiftПродуктите от серията Expert Lift

NIVEA VISAGE EXPERT LIFT околоочен крем  и Тоник завършват серията EXPERT LIFT. Тези продукти също съдържат ефективната формула за лифтинг на лицето с биоксилифт и хиалуроновата киселина и са специално разработени за особено чувствителните и засегнати от стреса зони около очите. Те ефективно намаляват подпухналостта и сенките, като изглаждат и оформят отново контурите в тази част на лицето. Околоочният лифтинг крем е без аромат, за да се избегне ненужното дразнене на кожата, дори когато става дума за чувствителните зони около очите. Този продукт съдържа много лек специален слънцезащитен филтър, който предпазва от причиненото от слънчевите лъчи фотостареене на кожата.

Продуктите от серията Expert Lift