Какво да съобразим при избор на фототапет за спалнята или хола

Понякога ни се струва, че нещата у дома са някак недовършени. И въпреки че сме положили неимоверни усилия в обзавеждането на жилището, все още има неразрешени въпроси, върху които е редно да помислим навреме. Така изборът на фототапети за стена е сред важните акценти, които си струва да поставим на преден план – препоръчително е да ги купим с арт дизайн, както и да се погрижим за правилното им съчетаване с останалите компоненти в спалнята, детската, кухнята или хола.

Какво да съобразим при избор на фототапет за спалнята или хола

Добро интериорно решение ли са фототапетите 

Тапетите за стена са “класика в жанра”. Те са винаги добро решение и никога няма да се превърнат в отживелица. Техният принос за великолепния интериор е пословичен, което ги превръща в топ продукт, за който няма да имате никакви колебания. Подходящи са за всякакви стаи, като могат да се открият не само за стени, но и за таван. Те са онзи детайл, с който ще финализираме интериорния проект по артистичен и непосредствен начин, разказват от онлайн магазин Домко.

А на какво се дължи популярността на фототапетите и защо се определят като едно от най-добрите решения за оформлението на всяка спалня и всекидневна? За този вид облицовки е добре да се каже, че са “трамплин” към безпрецедентната красота, която би могла да бъде реализирана във всяко едно помещение, без значение от неговата площ и разположение в апартамента или къщата.

Фототапетите са бърз и лесен начин да придадем характер и уникалност на стаята, та дори да оставим и личния си почерк направо върху стената. Налични са с щампи на цветя, градски пейзажи и изображения на природа, а изборът им зависи изцяло от персоналните предпочитания на купувача, както и от останалия интериор в жилището. За стаи като спалнята и хола са подходящи покритията с флорален принт и арт декор, но можете да се насочите и към други визуализации, които съвпадат изцяло с разбиранията ви за естетика. 

Как да изберем подходящи за спалнята и хола

Да изберем фототапети е не по-лесно от това да купим жилищно обзавеждане. И в двата случая ще вложим еднакво време в подбора на съвършения за нас продукт, от който да сме доволни дори и след години. Водещите акценти при избора на облицовка за стена са: 

- площта на стаята – това е много важна подробност от гледна точка на избора на цветове. Ако площта в помещението е ограничена, заложете на светлите нюанси, но ако са налице големи пространствени възможности, спокойно можете да се спрете на фототапети в тъмни тонове, както и на контрастни комбинации; 

- цветовата схема в останалите помещения – не е задължително, но е препоръчително да се вземе под внимание, за да няма твърде резки промени в нюансите, а преходността между стаите да се изгуби напълно. Задайте основен цвят (като бежово или кафяво) и надграждайте със сходни тонове; 

- индивидуалните предпочитания – всеки един от нас харесва различни неща, в това число и дизайн за фототапети. За един флоралните елементи биха били идеалното решение, докато други ще открият перфекционизма в геометричните изображения, с които може да се постигне и впечатляващ оптичен ефект; 

- актуалните трендове – не можем да не се спрем и на модните тенденции при покритията за стени, които също се влияят от новостите във фешън индустрията. 

Единственото сигурно нещо при жилищния интериор е промяната, която всяка година ни напомня за себе си с поредната порция дизайнерски предизвикателства. Заложете на тапети с ефектна щампа, с които ще направите обстановката в спалнята и хола още по-интересна!

Кои са най-актуалните визии 

Едни от най-предпочитаните видове фототапети са тези с картинки на цветя (никога не излизат от мода), с природни пейзажи, имитациите на тухли и арт визиите. На който и от тези варианти да заложите, търсеният ефект ще е налице, а обстановката в помещението ще е на 100% завършена.