10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

За да не ви изненада новото време, важно е да планирате гардероба си предварително. Струва си да определите предварително какви тенденции съществуват, кои от тях трябва да се считат за успешна инвестиция в собствения ви гардероб и от какво е по-добре да се откажете. За да не губите време в дълго проучване, събрахме основните модни тенденции за есен-зима 2022. Нека разгледаме по-отблизо всяка от тях.

Пера и ресни
Тази "бохемска" тенденция се е появявала и преди, но сред микротрендовете от предишни сезони. Въпреки това, модните гурута напълно ще опитат всички прелести на този елемент едва сега. Ресни и пера на ръкави, поли, панталони и чанти определено са включени в тенденциите за есен-зима 2021. Прави впечатление, че този артистичен елемент за предстоящия сезон е подходящ не само за вечерните тоалети. Светът на модата ни насърчава да добавяме декоративни ресни и пера в ежедневието, а най-смелите дори могат да експериментират с бизнес тоалети за офиса. Рокли със строга кройка в комбинация с такъв драматичен елемент придобиват особен чар.

10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

Плюшена история
Изкуствената кожа естествено попадна в тенденциите за есен-зима 2022. Първо, какъв студен сезон ще бъде без топли ефирни текстури? И второ, дизайнерите по целия свят взеха екоинициативата, затова активно призовават колекциите им да подкрепят движението срещу използването на истинска животинска козина и кожа в масовото производство на модната индустрия. Има много модификации и прояви на тенденцията – от традиционни палта, якета до сандали и обувки с декоративен плюш и декоративна козина. В някои колекции бяха представени дори меки аксесоари - чанти и ключодържатели.

Цветовете за есен-зима 2021-2022
Говорейки за тенденциите за модния сезон есен-зима 2022, е невъзможно да не споменем най-актуалните и свежи цветови комбинации. Не забравяйте да добавите игриви пастели и неонови нюанси към гардероба си. Най-модерните цветове могат спокойно да се нарекат лилаво, неоново жълто, розово, петнисто зелено (този нюанс мигрира от миналия сезон) и наситено оранжево. Не забравяйте, че цветът на Пантон за 2022 e лилав нюанс.

10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

Гащеризони и бодита
Списъкът с „Тенденции есен-зима 2022“ неочаквано за мнозина получи елемент, който мнозина са забравили от детството си. Гащеризоните могат да се нарекат основната инвестиция на предстоящия сезон. Подобно раздвижване беше направено миналата пролет от микро-чантите Jacquemus. След това беше дискутирано и „счетено за рисково“, но все пак използвано. Точно това чакат гащеризоните в стил спортен костюм. Ако искате, изчакайте, докато тенденцията стане по-позната, но ви съветваме да не чакате, докато цялото модно парти бъде облечено с гащеризон и боди, а да купите модерната новост точно сега, за да бъдете първият, който ще я покаже на света.

Ватирани якета
Връхното облекло от ватирани материи е не само красиво, но и практично. Текстурата на такива якета, палта, съчетания и пелерини не изисква тя да бъде допълнително стилизирана с каквото и да било. Това е независима тенденция, която не се нуждае от подсилване с помощта на цветове или декоративни елементи. Затова изберете основни цветове и не се притеснявайте за комбинации с останалите елементи от гардероба си.

10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

Удължен ръкав
Пуловерите и суитчърите с дълги ръкави са почти първото нещо, което привлича вниманието ви дори и с бегъл преглед на колекциите от предстоящия сезон. Balmain, Acne Studios, Loewe ни запознават с продукти, при които ръкавите изглежда са ушити по модел с 5 размера по-голям. Но това е целият шик - драматичната, чиста и наивна романтика на Пиеро!

Ежедневен трикотаж
Трикотажът беше включен не само сред най-актуалните елементи на летния гардероб, но и в основните тенденции за есен 2021 и зима 2022. Модните дизайнери все още ни предлагат да не се спираме само на традиционните пуловери, а да сме по-смели и да избираме костюми, панталони, поли, къси панталони и горнища – всичко, за което преди това трикотажът се смяташе за неподходящ плат. Изоставяйки подобни вярвания, вие ще откриете нови хоризонти на модни комбинации.

Якета Aviator
През предстоящия сезон този модел ще бъде по-актуален от всякога. Jacquemus и Heliot Emil се опитаха да направят това. Дизайнерите предложиха нови смели модификации на вече добре познатата кройка, експериментираха с текстури и цветове. Ето защо, ако тази година планирате да закупите нови връхни дрехи за студения сезон, помислете сериозно за тенденциите за зима 2022 в лицето на този дързък модел – той има дълбок потенциал. Дори и да не харесвате къси якета, магазините предлагат и удължени версии в същия стил.

10 модни тенденции за есен-зима 2021-2022

Чанта тип папка (bag-folder)
Строгата геометрия не напуска света на модата, постоянно се връща под една или друга форма. Прави ъгли, минимална украса, прости форми. Този път действието се развива в областта на аксесоарите. Тази есен строгата бизнес чанта ще бъде актуална за тоалети във всички стилове. Най-популярните комбинации, разбира се, са контрастни – колкото по-свободни са дрехите, толкова по-добре ще се подчертае строгата геометрия на аксесоара.

Груби обувки
На въпроса "Какви обувки да купя?" за предстоящия студен сезон отговорът е същият като за последните шест месеца - масивни обувки с груби подметки, защото не излизат от мода. Тенденцията има много модификации: квадратна пелерина, платформа, лакирани модели, обувки с изобилие от декоративни нитове и дори шипове. Ако искате нов чифт обувки да издържи възможно най-дълго и да остане актуален за повече от един сезон, по-добре изберете модели, в които тенденцията се изразява по най-невъзмутимия начин. Нека това са просто класически обувки с груба подметка, без орнаменти и в класически основен цвят.