Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

Майкъл Корс представи колекцията си пролет/лято 2022 на живо от сърцето на Сентръл Парк в Tavern on the Green в Ню Йорк, демонстрирайки своята представа за градската романтика с елегантни, рационализирани женствени силуети.

Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

„Мисля, че всички сме готови да се съсредоточим върху естествените, силни удоволствия на любовта - романтична любов, любов един към друг, любов към местата, които ни поддържат, което в моя случай е Ню Йорк“, каза Майкъл Корс в бележки към шоуто. „Тази колекция отдава почит на всичко, което обичам, отнасящо се за пролетта в града – енергията, смесицата от хора, романтиката и непринудения блясък.“

Мястото беше красиво, като Корс превръна емблематичния ресторант в спокоен оазис с буйна зеленина, включително дървета, обрасли лози и изобилие от рози. Той направи перфектния фон за неговата стилна колекция, изпълнена със свежи черни и бели, „оптимистични“ пастелни розови и сини нюанси и неутрални тонове.

За пролет/лято 2022 Корс е в настроение за любов и поднася вечни, безгрижни и оптимистични стилове. От гладки кръгли поли и рокли с изчистени очертани талии, рокли с колани и прилепнали по тялото, тънки, изрязани панталони toreador, свободни шлифери, елегантни шорти, мини поли за флиртуване и деликатни рокли от английска бродерия.

Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

Имаше и увереност, насочена към следващото поколение купувачи на Майкъл Корс. Шоуто стартира с Кендал Дженър на модния подиум, облечена в прибрана, черна права пола с висока талия, сутиен и червено червило. Другите визии включват кашмирени комплекти от жилетка и блуза със сутиен под жилетката, розов костюм с мини пола от гингам, изрязани деколтета и плисирани къси панталони, както и рокли с деколте с кръстосани отпред презрамки и изрязани детайли.

Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

Освен това нямаше да е колекция на Майкъл Корс без пайети и те се виждаха на рокли, поли, костюми и топове. Акцентите включваха блестяща сребриста рокля с ръчно бродирана флорална дантела, елегантен, красиво скроен бял костюм с панталон и голям блейзър, ръчно бродиран с кристали и черна рокля с пайети, изрязана отстрани.

По отношение на обувките Корс показа леки обувки без пети или с каишка около глезена, докато чантите, завършващи визията, включваха модернистична чанта-кофа и сламена чанта.

Майкъл Корс представи джъмпер за благотворителност, за да събере средства за „Божията любов, която предаваме“

Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

Корс, освен това, изтъкна „Божията любов, която предаваме“ – благотворителна организация, „близка и скъпа“ на сърцето му, с кашмирен черен джъмпер с червено сърце и мотив, представляващ ръка.

Постъпленията от джъмпера ще бъдат дарени на „Божията любов“, основана от Ганга Стоун и Джейн Бест през 1985 г. Благотворителната организация готви и доставя безплатно храна по домовете на хора, живеещи с ХИВ/СПИН, рак и други сериозни заболявания в Ню Йорк и района.

Майкъл Корс поднася непринуден блясък за пролет/лято 2022

Корс добави: „За тази колекция наистина мислех какво означава любовта за мен и веднага се сетих за „Божията любов, която предаваме“. За първи път започнах да работя с тях в края на 80-те години, когато СПИН унищожаваше Ню Йорк и по-специално дизайнерската общност. „Оттогава видях как са били там за града в най-тежките моменти, проявявайки състрадание и доставяйки храна на хора в нужда. Този прост акт да донесеш на някого топла храна - това е любовта."