7 есенни тенденции при оформяне на веждите - от диско вежди до избелени

Спомняте ли си през 2018 г., когато всеки ден имаше някаква нова тенденция за веждите? Вежди рибена опашка, ореолни вежди, геометрични вежди ... хаосът наистина никога не свършва. Сега, през 2021 г., същите тези смели и експериментални гримове за вежди малко се завръщат, но този път по начини, които наистина ще искате да носите.

7 есенни тенденции при оформяне на веждите - от диско вежди до избелени

Сред последните избелени вежди на Lizzo, правите, подобни на извънземни, вежди на Бела Хадид и богатото TikTok съдържание с високи вежди, всяка седмица се натъкваме на нова тенденция в гримирането и подстригването на вежди. За разлика от това, естествените вежди, ръчно поддържани, стават все по-безинтересни за ежедневието.

Затова разровихме интернет и ще ви запознаем със седемте тенденции във веждите за тази есен (и нататък) според експертите.

Stick-Straight (прави и насочени нагоре вежди)
Популярни в TikTok и на червения килим, правите и насочени нагоре вежди много скоро биха могли да станат стандарт, както обяснява художникът на вежди Рене де ла Гарса. "Мисля, че вероятно ще преминем към по-изваяна вежда, с повдигната опашка - тя е свързана с тенденциите за повдигане на веждите, които се случват, защото така много хора постигат отнесен поглед."

Ако не сте готови да се отдадете напълно на тази форма, можете напълно да я преправите за един ден. „Можете да постигнете този външен вид, като скриете малките пухкави косми в края“, казва той. Ще ви е необходима формула за пълно покритие като Tarte Shape Tape Contour Concealer.

Избелени вежди
Друг основен елемент от TikTok, който става все по-популярен сред известни личности като Ким Кардашиян и Мейси Уилямс, е избелените вежди, които не са непознати за дизайнерските писти. Само през 2021 г. те са показвани в презентации на Dolce & Gabbana, Balmain и Jean-Paul Gaultier. От разстояние те създават илюзията, че няма вежди. Видът със сигурност не е за хора със слаби сърца, но можете да го маскирате с коректор с пълно покритие и четка.

Разслоени и сапунени вежди (Lamination & Soap Brows)
Разслояването на веждите е процедура, която временно оформя веждите нагоре за пълен и пухкав вид – излезе през 2019 г., но няма да отиде никъде. Гримьорката Делина Медин казва: "Имам чувството, че хората харесват структурирани, пухкави вежди; разслояването е супер популярно в момента, защото създава тази структура, правейки веждите вдигнати". "С това гелът за вежди се завръща, защото е нещо, което можете да използвате у дома, което ще ви даде същия ефект."

Говорейки за гел за вежди, тази тенденция се дължи и на популярността на сапунените вежди, което можете да направите с подходящите продукти. Anastasia Beverly Hills Brow Freeze е продукт, който може да използвате у дома както за сапунени вежди, така и за изкуствено разслоени.

Естествени вежди (Hands-Off Grooming)
Минимализмът на веждите се появява все повече и повече в студиото на художничката на вежди Робин Еванс. „Чувствам, че слабата поддръжка и естествените вежди са тенденция, която ще виждаме все повече и повече“, обяснява тя. „За свежи, модерни и естествени вежди предлагам да използвате молив, който не е силно пигментиран, и прозрачен гел за вежди.“ Тя използва в практиката си продуктите Browluxe, но може да разгледате също Charlotte Tilbury Brow Lift и REFY Brow Sculpt.

Вежди цветна дъга
Лизо изведе избелените си вежди на следващо ниво, като добави розови и лилави пигменти към външния си вид и тя не е единственият човек, който направи това наскоро. Вежди, оцветени във всеки нюанс на спектъра, също се представиха грандиозно на Седмицата на модата в Париж есен/зима 2021.

Този вид определено е по-лесен за постигане върху светли или избелени вежди. Така или иначе, един цветен грим/спирала за мигли може да свърши същата работа като гел за вежди (напр. The Color Mascara на 3INA). Евънс препоръчва да запазите останалата част от грима си минимален, ако наистина искате да привлечете вниманието.

Диско вежди
Ако наскоро сте превъртали бавно през TikTok, несъмнено сте се сблъскали с „диско вежди“ – блестяща нова представа за грима на веждите, наравена популярна от Megs Cahill, която обяснява как да ги направим възможно най-достъпни.

„Ключът е да плъзнете веждите си надолу, така че да можете да добавите хром или блестящи сенки за очи отгоре, а не блясък“, обяснява тя. След като оформя веждите си нагоре със сапун, "използвам пръста си с избрания от мен нюанс и леко потупвам или плъзгам по посока на растеж на косъмчетата по веждите."

Ако външният вид се окаже прекалено ослепителен, за да ѝ хареса, тя използва Urban Decay Brow Blade, за да създаде малки щрихи във веждите и да смекчи нещата.

Прорези на веждите
Премести се, Джейсън Момоа - прорезите на веждите са почти навсякъде сега. На пистата (гледайте шоуто на Miu Miu пролет/лято 2021) и в интернет (буквално вижте в тенденцията всеки TikTok тийнейджър). Можете да постигнете този вид с бръснач, но художниците на веждите и дерматолозите препоръчват да използвате коректор с пълно покритие, за да имитирате външния вид, докато не сте готови да сгрешите.