Впечатляващи тоалети на червения килим в Кан

Радослава Лазарова

Кинофестивалът в Кан събра на едно място любимите ни звезди, облечени с тоалети на известни дизайнери. Събитието се състоя в периода от 6.07 до 16.07.2021 г. и всеки любител на модата се е насладил на предложенията на модните гиганти. Част от знаменитостите бяха заложили на семпли и традиционни тоалети, но други ни изненадаха с нетипични и цветни аутфити.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Появата на червения килим на супермодела Бела Хадид, обявена за една от най-красивите жени в света, заради перфектните пропорции на лицето ѝ, беляза истински фурор в Кан, появявайки се с черна рокля на марката „Шиапарели“, изработена от пресована вълна с дълъг ръкав и прав силует, в комбинация с ултра дълбоко деколте. Тоалетът е показан само пет дни преди фестивала, на седмицата на модата в Париж, а бижуто беше акцентът в аутфита, покриващ деликатно гръдта на Бела. Масивната огърлица с кристали бе във формата на бронхиално дърво, част от белите дробове, дело на дизайнера Роузбери. Рубинените обеци завършваха цялостната визия на топмодела, отразявайки нежно светлините на прожекторите.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Звездата от „Първичен инстинкт" прикова всички погледи със зашеметяваща визия. Първата вечер на кинофестивала Шарън Стоун се появи в небесносиня рокля, дело на „Долче и Габана“. Актрисата беше заложила на рокля, обсипана с 3D цветя в умело структурирани флорални композиции и многообразие от цветове. Тенденцията „голи рамене" беше нежно пресъздадена чрез ръчно солиран копринен тюл в корсета и "паднали ръкави", обгръщащи ръцете на актрисата. Катедралният шлейф придаваше още повече разкош и издължава силуета. Диамантените обеци допълваха перфектно визията й. Последната вечер се открои с бялата си рокля с цепка, отново на италианската марка, с блестящ корсет и шал от копринен шифон, нежно падащ до земята от лявото й рамо.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Съпругата на френската кинозвезда Венсан Касел – Тина Кунаки се появи на червения килим в Кан облечена в пурпурно лилава рокля на „Валентино“. Символиката в тоалета беше детайлът на главата, напомнящ монашеска роба, която носи тематичен полъх, заради един от филмите, номиниран за „Златната палма“ – „Бенедета“.  Аутфитът беше в силует „русалка“, с висока талия и бе направен от копринена тафта. В долната част беше втален, а в горната присъстваха атристични форми. Акцентът бе червената панделка на талията, характерна за почерка на италианския дизайнер.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Джоди Търнър-Смит беше избрала екстравагантна комбинация от различни структуриращи елементи като бяло-жълто преливане и нюансиране на пера. Силуетът на роклята беше „русалка“, а корсетът бе с градуирани черни чашки, изцяло инкрустиран с цирконий и акцентиращ по много стилен начин върху женствените форми на актрисата. Визията беше напълно завършена с диамантените обеци, отново дело на модния бранд „Гучи“.

Изборът за Киара Ферани бе нежно творение на Джамбатиста Вали, в актуалния цвят „шамфъстък“. Роклята беше от копринен шифон, с високата талия и ръчно солирани детайли. Също така аутфитът бе в „А“ силует с шлейф и нежна сребриста декорация с 3D цветя, обгръщаща както нежните ръце, така и деколтето на актрисата. Прическата, която блогърката беше избрала бе непринудена и изящна.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Както винаги Салма Хайек бе очарователна на червения килим в Кан. Женствеността и огнената личност на мексиканската актриса бяха подчертани със стилен тоалет в тъмносиньо, дело на марката „Гучи“, тип „русалка“ и деколте от пайети в сърцевидна форма. Понякога на нас дизайнерите ни се налага да правим оптическа измама, пресъздавайки по-фини и издължени форми. Това се случва, като използваме  по-светли от основния цвят конструктивни срязвания,  а именно в тоалета на Хайек, може да се забележи, че е приложена подобна хитрост.

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Тоалети на червения килим

Първата вечер на червения килим в Кан харизматичната Мария Бакалова се появи в „Луи Вюитон“ – сет от две части в ретро стил, с множество малки детайли тип „заря“ в синьо-зелни нюанси. Българската актриса отново бе в тоалет на прочутия моден бранд и на премиерата на филма „Жените наистина плачат“:  ексцентричен спортно-елегантен аутфит от две части.  Белите ботуши с черни и розови светкавици, както и златната брошка тип "панделка" на лявото й рамо, бяха главният акцент на зеленото послание. С нестандартните конструктивни срязвания и спортните детайли, стилът й определено бе младежки и футуристичен. Последната вечер на кинофестивала, Бакалова беше с тоалет на „Армани“. Тук наблюдаваме дълга черна рокля от кадифе с прав издължен силует. Отново забелязваме наложения тренд ултра дълбоко V-образно деколте, подчертано с бродирани розови кристали върху него.  Прическата и гримът наподобяваха стилът от 50-те, напомнящ на Мерилин Монро.
________
Радослава Лазарова е дизайнер на модна къща „Blink” – б.р.

Снимки:

1. – 2. Шарън Стоун на червения килим в Кан с небесносиня рокля на „Долче и Габана“.
Фото: https://www.vogue.fr/fashion/galerie/cannes-film-festival-2021-best-red-carpet-looks

Фото:  https://industry-update.com/sharon-stone-is-amazing-at-the-cannes-film-festival/74928/

3. Звездата от „Първичен инстинкт“ в нежно бяла рокля на „Долче и Габана“.
Фото: https://pagesix.com/2021/07/18/sharon-stone-glows-in-white-gown-at-cannes-film-festival/

4. – 5. Бела Хадид в тоалет на „Шиапарели“.
Фото: https://www.publinews.gt/gt/espectaculos/2021/07/12/bella-hadid-rompe-las-redes-con-el-collar-que-sostiene-sus-senos-desnudos.html
Фото: https://www.chiangraitimes.com/events-activities/bella-hadid-and-the-lung-necklace-that-had-everyone-at-cannes-talking-about-photos/

6. Салма Хайек в аутфит на „Гучи“.
Фото: https://lacelebs.co/salma-hayek-attends-the-kering-women-in-motion-awards-during-the-74th-annual-cannes-film-festival-in-cannes-07-11-2021/

7. Тина Кунаки облечена във „Валентино“.
Фото: https://www.usmagazine.com/stylish/pictures/cannes-film-festival-2021-red-carpet-celebrity-fashion-jewelry/tina-kunakey-2/

8. - 9.  Джоди Търнър-Смит с аутфит на „Гучи“.
Фото: https://graziamagazine.com/articles/jodie-turner-smith-cannes/
Фото: https://news.in-24.com/lifestyle/news/81616.html

10.  – 11. Киара Ферани с нежна рокля от Джамбатиста Вали.
Фото: https://www.hawtcelebs.com/chiara-ferragni-at-stillwater-screening-at-74th-annual-cannes-film-festival-07-08-2021/ 

12. - 13. Мария Бакалова на премиерата на филма „Women Do Cry” с тоалет на „Луи Вюитон“.
Фото: https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/9987414

14. – 15. Мария Бакалова в сет от две части, дело на „Луи Вюитон“.

Фото: https://www.graziaonline.bg/moda/celebrity-wardrobe/18287/mariya-bakalova-pristigna-na-cherveniya-kilim-v-kan
Фото: https://www.instagram.com/p/CRV3Ql3LRD3/

16. Мария Бакалова в рокля на „Армани“.

Фото: https://www.facebook.com/mariabakalovaofficial/photos/pcb.292118112701600/292117996034945/