DIOR x SACAI: Когато две стане едно

Dior и японската луксозна марка Sacai показаха колекция като съвместна марка. Съвместната работа между Dior и Sacai ще стартира през ноември 2021 г.

Замислен като диалог между двете модни къщи, Dior Men и Sacai обединяват усилия, за да създадат мъжка съкратена колекция, която ще бъде на разположение от ноември 2021 г. В нея те създават разговор между двамата дизайнери - британският творчески директор за мъжка мода на Dior Ким Джоунс и японският талант Chitose Abe от японската марка Sacai. Дизайнерите сливат наследството, идентичностите, културите, естетиката и характерите на френската и японската модни къщи.

DIORxSACAI

DIORxSACAI

DIORxSACAI

Дрехите имат хибридна същност – обединяват несъмнената шивашка кройка и такт на Dior, с което е световноизвестен, с отличителните черти на спортните облекла на Sacai, които имат и елементи на практичното и работно облекло. Моделите са предимно в нюанси на черно, синьо, бяло и кремаво.
Тази колекция изтъква профилите на парижката къща за висша мода - палтата на Tailleur Oblique и флоралните декорации, съчетани с японския деним, нови материи и техники от Sacai.

Междувременно колекцията включва и чанти, които са характерни за практичните акценти - като джобове или шнурове.

Двете марки лансират взаимно нови комбинации, които най-вероятно не са били възможни преди да се случи това сътрудничество, тази синергия.

DIORxSACAI

DIORxSACAI

DIORxSACAI

Новият вариант на емблематичното лого на Dior е пример за това, тъй като в „i“ на Dior може да се намери името на Sacai. Изглежда сякаш двата бранда преразглеждат миналото си, за да начертаят ново бъдеще. По този начин те едновременно прегръщат своите истории и дизайни от миналото, създавайки истинска комбинация, както на същински обмен на идеи, така и нова гледна точка за двете марки, но оформена през наследството на Dior. Перфектно смесване на две от най-мощните модни къщи. А това е и елегантен начин за навлизане на нови пазари и привличане на нови фенове и на двете марки.

Ким Джоунс споделя: „Винаги работя върху неща, които съм пропуснал да направя или не съм видял в реалния живот. Това просто е истински ключов микс между това, което са Dior и SAC, и това беше начин за общуване по време на пандемията.“

DIORxSACAI

DIORxSACAI

DIORxSACAI

DIORxSACAI

DIORxSACAI