Dior разкри дамската си колекция Есен 2021

Колекцията на Dior Есен 2021 бе предварително представена през април тази година в седмицата на модата в Шанхай в Long Museum. Тя е вдъхновена от поп естетиката и глобализма на Елио Фиоручи, чийто емблематичен моден магазин в Милано Киури посещава още през 70-те.

Dior

Хипер-цветни, прозрачни, лъскави, бродирани и блестящи в сребро, творбите от дамската колекция Есен 2021 от Мария Грация Киури, творчески директор на Dior, очертават ново диско отношение с дух на спортно облекло.
Изпълнена с поп енергия, колекцията на Киури е показана в свръхцветните изображения на фотографката Бриджит Нидермайер.

Сред облеклата има костюми и палта. Срещат се мрежести детайли, в допълнение към плисирани поли с дължина до средата на прасеца и в преливащи цветовe. Следват и дрехи в червени нюанси и каре.

Dior

Отразявайки ново самоутвърждаване, кампанията включва ярки модели, които комбинират играещи прозрачни и сребристи ефекти, флуоресцентни цветни палитри и др. Леопардовите шарки са пречупени през многобройни визии, дори при представянето на колекцията подът на сцената бе украсен с такива. Тук присъстват и емблематичните чанти Lady D-Lite и Dior Book Tote, а Dior Caro се появява в кожена версия с наситен черен завършек.

Тези завладяващи творения контрастират с ярки нюанси в жълто, зелено или розово, озаряват кадрите и символизират преоткритата жизненост. Изображенията са пропити с лъчезарен оптимизъм – една ода на радостта.