Лидевий Еделкоорт: Зеленото ще бъде цветът на 2021

Зеленото ще бъде модерният цвят за лято 2021. Поне това предвиди Лидевий Еделкоорт (по време на своето полугодишно представяне на тенденцията „Зелена вълна“. Събитието, организирано от Appletizer, беше оформено с декор, изобразяващ природата (сцени от великолепни холандски пейзажи), иронизиран с оживена магистрала в далечината. След преобладаващо кафявата зима Еделкоорт прогнозира, че зеленото лято е логично продължение. Този оттенък включва и кафяви нюанси, преплитащи се със зелените, подобно на обезцветени треви или нова зеленина върху стари клони.

Зеленото ще бъде цветът на 2021

Това е оптимистично, весело зелено, каза Еделкоорт. За първи път от много време тя проявява леко позитивно настроение по отношение на бъдещето. Еделкоорт каза: „Толкова много се случва в момента по пътя към устойчиво бъдеще. Вижте нарастващата съпротива срещу събития като „Черен петък“. Или когато погледна моите студенти: всички те работят с нови материали, нови прежди, повторно използваеми дрехи, правене на по-малко, но по-добре ... това дава надежда. Това е предизвикателно и забавно време. Не е страшно."

Тревно зелено, ментово зелено, стъклено зелено

Зеленото за лято 2021 е отражение на надеждата. Trend Union, агенцията за прогнозиране на тенденциите на Еделкоорт, е разработила това в детайли за новите книги с цветове, тенденции и прогнози. Книги, които дават на дизайнерите и продуктовите дизайнери опора за новите им колекции. Вдъхновение се черпи от растенията и листата, растителността, кактусите и цветята. Еделкоорт също се позова и на изложбата на дървета, която бе удължена и можеше да се види до 5 януари във Фондация Картие в Париж.

На цветните карти за пролет/лято 2021 има широк спектър от зелени и допълващи се цветове като разводнено синьо-зелено, но също така и оцветени бели, червени и жълти тонове. Еделкоорт очаква все по-широко да се използват алтернативни прежди и тъ́кани като коприва и ананас, лен и дори хартия. „Трябва да намалим употребата на памук в модната индустрия и да намерим алтернативи на тази любима материя, заради която се консумира много вода. Резултатът от това е използване на по-твърди или пухкави меки платове, сбит брокат и жакард. Нови методи като дълбоководно измиване на дънков плат, естествени техники за боядисване с цветя или растения, например текстил, оцветен с авокадо.“

Зеленото ще бъде цветът на 2021

Вечни основи на здрави материи

В допълнение, без да се затруднява много, Лидевий открива липсата на нови основи и предизвиква присъстващите модни марки, включително много известни имена, да запълнят този пропуск. „Нараства нуждата от добре изработени, вечни дрехи, направени от здрави материали.“ Според Еделкоорт новият модернизъм е на страната, която се фокусира върху семпли дрехи: престилки, поли, прави якета и панталони от здрави (плътни) материи. Еделкоорт: „Британският дизайнер Маргарет Хауел, например, прави това много добре. Виждам нарастващ интерес към работното облекло сред младите хора.“ Дънковият плат също се вписва тук, но тъмния и по-тежък дънков плат, без обезцветяващи или разкъсани ефекти. „Не са необходими много вариации“, подчертава тя. „Достатъчни са един добър дизайн и едно добро яке.“

Няма ли място през лятото на 2021 за флорални щампи и прозрачни материи, които винаги са били основните теми през сезона пролет/лято? „Да, но все по-малко и по-прикрито“, казва Еделкоорт. „Докосването до романтиката се вписва много добре в новата мода.“ И това включва бродирани детайли, малки щампи и романтично бельо.

Li Edelkoort е една от най-известните световни прогнозисти на тенденции, работеща в толкова разнообразни отрасли като модата, текстила, интериора, автомобилите, козметиката, търговията на дребно и храните.В компанията си Trend Union, базирана в Париж, Edelkoort създава тенденции две години напред, които са стратегически инструменти, използвани от дизайнерите и маркетолозите на международни марки. Освен това е куратор на дизайнерски изложби, издател на списание BLOOM, автор на скандалния манифест ANTI_FASHION и декан на хибридни изследвания в Парсънс, Ню Йорк.

Зелен панталон

За да сте в крак с модните тенденции, предлагаме ви атрактивен зелен панталон от електронния магазин на Fashion.bg