Коледна звезда - идеи за естествена украса и декорация

Коледните звезди греят във всички стилове, посветени на природата

Природосъобразният начин на живот е изключително актуален. Интериорният дизайн използва растения и естествени материали в декорирането на дома, за да създаде уютна и приятна атмосфера, която да ви подкани да се отпуснете. През есента и зимата коледната звезда разкрива цялата си прелест като едно истинско естествено бижу и играе важна роля в оформянето на интериора. През зимата стаята свети, благодарение на ярките цветове на това прелестно растение. Експертите от Stars for Europe демонстрират различни стилове, в които това коледно цвете е звездата на шоуто.

Коледна звезда

В тон с природата
Седни и се отпусни! Дневната става зелена. Растенията и естествените материали играят важна роля в актуалната тенденция за природосъобразен начин на живот. За любителите на природата зимната гора е почти неизчерпаем източник на клонки, шишарки и други естествени материали, които са популярни елементи от красивата декорация в сезона на празниците.
   
Проста дървена маса, голи стени в бледи тонове и неукрасена елха оформят фона за тази естествена празнична трапеза. Звездите в подредбата са коледните цветя, както и аксесоари в златни, червени и сребърни нюанси.

Коледна звезда

Модерен природосъобразен живот с нотка винтидж: меките зелени тонове имат естествен успокояващ ефект и създават релаксираща атмосфера. Кремавият цвят на коледната звезда създава прекрасен контраст в този зимен натюрморт. С този класически венец от елхови клонки, украсен с шишарки, кремавите цветове на коледната звезда са красив, сияен акцент.
   
Няколко елхички пред горски фототапет вкарват външния свят у дома и създават усещане за природа. Покритите със сняг коледни звезди в плетени кошници подсещат за зимата, докато сребърните играчки, шишарки и увитите подаръци напомнят, че идва Коледа.

Коледна звезда

Естествена топлина през празничния сезон
Внесете хармония в зимния дом с естествената коледна топлина. Съчетайте топли, земни тонове, за да трансформирате стаята в убежище на спокойствието, което ви подканя да се отпуснете и да релаксирате. Купа с кремави коледни звезди, разположени сред клонки и сухи цветя носят усещане за природна красота.
   
Кремава коледна звезда в обикновена зелена саксия върху дървена стълба със свещи, съчетана с коледен венец от сухи цветя: тази аранжировка комбинира естествени нюанси и има деликатно и успокояващо присъствие.

Коледна звезда

Сухите цветя са актуални. Рисунки с растения украсяват стените, но да не забравяме и живите цветя. През зимата цъфтящата кремава коледна звезда се съчетава добре с всички стилове и внася топлина във всяка стая.
   
Изтъркан шик: ярките коледни звезди греят като сигнални светлини на прозореца, сякаш приканват Коледа да дойде по-скоро. Поставени върху дървен поднос в изтъркани глинени саксии, с декорация от шишарки, клонки и една звезда, червените цветове привличат погледа, изпъквайки на идеалния фон от естествени материалите.

Коледна звезда

Коледно червено
Независимост дали в модата, козметиката или интериорния дизайн, червените тонове са актуални. Коледните звезди в топли нюанси като праскова, роза, розово или цвят сьомга ще будят възхита в дома още от октомври, като осигуряват чудесни цветни акценти, които се съчетават добре с прости изчистени декорации.

Като главният елемент от аранжировката тези пищни розови коледни звезди, разположени върху сребърен винтидж поднос, привличат погледа и подчертават уютната топла атмосфера на стаята.
Тази романтична коледна подредба е много повече от стандарната зелена елха, а същевременно се прави съвсем лесно. Просто накиснете дунапренен обръч в подходяща купа и го декорирайте със свещи, цветове от коледна звезда, рози, хортензии и клончета от калина.
   
Чай по Коледа: коледните звезди с нежен цвят на праскова изглеждат перфектно сред бамбук, плетени кошници и мебели от ратан, създавайки уютна атмосфера.

Коледна звезда

Провинциален уют
Коледа в уютна провинциална къща: от дървените мебели до украсената с много любов елха; от очарователната декорация с лапички до класическите червени коледни звезди, всичко в тази стая излъчва топлина - и те подканя да се отпуснеш и да останеш тук по-дълго. В старинна дървена кутия аранжировка от ядки с ябълки, мандарини и червени коледни звезди създава носталгично усещане.

Тази провинциална кухня притежава естествен празничен блясък благодарение на класическите червени коледни звезди в различни размери - от миниатюрни до дългостеблени.

Коледна звезда

Когато използваме само цветовете на коледната звезда, можем да се радваме на наситените им багри и впечатляваща издръжливост. Този красив букет от прясно набрани коледни звезди, папур, върбови клонки и различни сухи цветя е подреден в стъклена ваза, украсена с цветове на безсмъртниче.

Съвет: вднага след отрязването натопете подрязаните крайчета на стеблата на коледната звезда първо за няколко секунди в топла вода около 60°C, а веднага след това в студена вода, след това ги поставете в тръбички пълни с вода.

Коледна звезда

Провинциална къща с винтидж шик: този офис ъгъл е прелестно декориран с естествени дървени елементи и внимателно подбрани аксесоари. Центърът на композицията е разкошната розова коледна звезда.
Винтидж стил: червените цветове на миниатюрна коледна звезда греят зад стъклото на този старовремски терариум. За декорация използвайте естествени материали като борови клонки и шишарки.
Провинциалният стил среща винтидж стила: кошница с изумителни червени коледни звезди и ваза със сухи цветя и треви оформят красива аранжировка върху тази старинна преса за гладене от ковано желязо.

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

Коледна звезда

За Stars for Europe
Stars for Europe е маркетингова инициатива, основана от европейските растениевъди на коледни звезди Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp и Syngenta Flowers, с подкрепата на MNP Flowers. Инициативата стартира през 2000 година, като си поставя за цел да популяризира коледните звезди и да осигури трайни дългосрочни продажби в Европа. Понастоящем дейностите на Stars for Europe се осъществяват в 22 европейски страни.