Цветовете и тяхното значение: Жълто

Жълтото е топъл и весел цвят, който повдига духа. С него се асоциират слънцето, щастието, радостта, златото, интуицията, магическите способности, могъществото и властта. Божествената дума на тибетците ОМ означава „позлатен“. За китайците е символ на семейна плодовитост и висша добродетел, а комбиниран със злато става израз на уравновесеност и хармония.

От всички цветове жълтото най-добре стимулира творческите и интелектуалните способности, ученето и възприемането. Изразява любопитството, внася баланс в мислите и чувствата и е най-подходящият цвят за средата, в която да растат децата.

Жълта блуза
Жълта блуза Азалея от Рени Стил

Жълтото е символ и на внимание. Затова такситата са жълти. Този цвят изпъква пред другите, особено в комбинация с черно. Това съчетание е често използвано.
Ако някой носи жълта рокля, жълти дрехи или аксесоари означава, че се стреми към вътрешна хармония, защита от неприятности и желае да действа съзнателно. Основната потребност на тези хора е да се покажат - търсят свободни отношения. Този цвят спасява от лъжливата срамежливост и мислите от рода „не съм достатъчно добър”.

Жълта рокля

Много актуален нюанс на жълтото е цвят горчица. Той е горещ летен цвят, който изглежда интересно и привлича погледите на другите. Ако искате да изглеждате по-различно от обикновеното, за офиса изберете рокля с къс ръкав в цвят горчица или дамски костюм от еко кожа.

Кожен костюм

Ако се обличате предимно в черно или бяло, идеално ще ви пасне дамско манто в цвят горчица, с което да разнообразите тоалета си.

Жълто манто
Жълто манто с марка mar.fashion

В цвят горчица по червения килим са се появявали Сара Джесика Паркър, Мишел Уилямс и други знаменитости. Виктория Бекъм също не веднъж е залагала на мини рокля в този цвят, която съчетава с черни аксесоари.

Рокли с къс ръкав в магазина на Fashion.bg