Модни тенденции 2020 - минимализъм

Родната марка mar.fashion дава път на модерната класика

Ако харесвате елегантните силуети, изчистените кройки, ако вярвате, че “малкото е повече”, а класиката е модерна - то нищо чудно корабът на вашето лято да ви отведе до пристанището на mar.fashion.

Наред с по-дръзките модели, като блестящи къси полички или блузки със задъхващ се от страст анималистичен принт, българската марка не пропуска да сложи на трона добрия стар минимализъм.

Ще го откриете в малката рокля, която с А-образната си линия и черна якичка ще ви върне в ерата на Туиги. Нали не сте забравили, че крехкото момиче с огромни очи избираше точно такъв тип роклички, за да свери часовника на модата с този на младостта? Ето защо те винаги са актуални, а сега – повече от всякога. И създавайки рокля ала Туиги, от mar.fashion са заложили на дълбоки, наситени червени и жълти нюанси, сякаш взети назаем от палитрата на летния изгрев.

Рокля с черна якичка

В колекцията “изгрява” и класическата права пола от жакард в бяло с релефни флорални мотиви. Вдъхновена от фантастичните цветя, които морската пяна изписва по мокрия пясък, тази материя изпълва иначе деловата кройка с нещо повече от романтика. Червена като мак е друга разновидност на същата пола, а ако сте в плен на винтидж настроението - за вас е полата с десен с разпилени от вятъра цветчета в бледорозово.

И защото нито един парад на класиката не може да мине без любимото на мнозина манто от жакард, от mar.fashion му отдават почит не веднъж, а два пъти. Независимо дали е черно като нощ или снежнобяло с втъкани цветя, от самото си създаване то е обречено на елегантност. Липсата на копчета и двата странични джоба прибавят към офис-визията така необходимата щипка свобода.

Дамски манта

Модният флирт с мантото проличава в още два модела – сиво или тъмносиньо манто без хастар, с едно копче, чийто десен е разчупен с помощта на геометрични мотиви или пък сребристи нишки.

Дамски манта

По всичко личи, че и сакото с марка mar.fashion е родено от срещата на минимализма с дързостта. Изчистената кройка без ревери се изпълва със страст благодарение на създадения за влюбване червен нюанс. Внимание, очаква ви експлозия от нежност – ако заложите на същия модел с цветен принт.

Дамски бизнес костюми

И ако това лято (не) всички пътища водят към морето, то в модата дестинация номер 1 е класическият минимализъм. С mar.fashion е лесно да я следвате!

Снимки:

Модели от колекция 2020 на българската марка mar.fashion

Фото © Адриан Атанасов