15 начина да носим класическо синьо

Класическо синьо - време е да внесем нов и модерен цвят в нашето ежедневие! Скоро той беше официално обявен за новият Цвят на 2020 г., "универсално любим". Това обяви американската компания Пантон, която вече от няколко десетилетия определя цветово тенденциите в сферата на модата, дизайна и красотата по света със своята уникална система за съответствие на цветовете. Класическото синьо внушава спокойствие и успокоява тревогите. Асоциациите, които той създава с водата и небето, предизвикват в нас усещания за безкрайност, свобода и сила.

С изборът му за цвят на 2020 година можем да очакваме той да се появи навсякъде - при козметиката и грима, в дизайна, но най-вече при дрехите и аксесоарите. Съответно не е изненада за никой, че Цвят на България за 2020 г. е Синя хармония, определен от "Оргахим".

Синият цвят винаги е бил модерен в неговите разнообразни нюанси - през 2005 Цвят на годината беше син тюркоаз, през 2008 - син ирис, комбинация от синьо и лилаво, а през 2016 г. имахме два Цвята на годината - синьо спокойствие и розов кварц.

Цветът на годината влияе изключително силно върху множество индустрии, но най-вече върху модната. Класическото синьо на Пантон с номер 19-4052 е любим и на мъжете, и на жените, често избиран е за бизнес облеклата, официалните дрехи, летните облекла и аксесоарите. Изключително подходящ е, според психолози, когато се явявате на интервю за работа или участвате в провеждане на преговори. Цветът внушава увереност и спокойствие, подобрява комуникацията, внася яснота и като резултат - помага за постигане на поставената цел. Без значение дали ще облечете синя рокля или ще комбинирате панталон и синя риза, дали ще изберете синия цвят само за постигане на акцент в облеклото със сини обувки или аксесоари, можете да бъдете сигурни, че с такъв избор ще се отличавате от тълпата тази година. Класическото синьо изпъква добре в облеклото, когато се комбинира с неутрални цветове като бежово, бяло и черно и бледо розово. И световните и българските дизайнери вече създадоха своите уникални модели дрехи, обувки и аксесоари, отбелязвайки Цвета на годината.

Кои са най-добрите 15 начина да носим класическо синьо? Специално подбрахме за вас уникални модели на водещи марки, които неоспоримо налагат тенденциите в дамското облекло.

15 идеи как да носим класическо синьо

На световния моден подиум изпъкват предложенията на редица от световно известните дизайнери:

1. Гучи предлага ретро рокля в синьо и сребристо с подвижна яка:

Синя рокля Gucci

2. Moschino залага на прекрасна сатенена рокля в синьо, жълто и бяло:

Синя рокля Moschino

3. Jean Paul Gaultier акцентира върху райета, бяло и синьо в новата си колекция пролет-лято 2020 г., връщайки класическия моряшки вид:

Jean Paul Gaultier

4. Armani предлага за 2020 година голям избор от облекла и аксесоари в класическо синьо както за мъже, така и за жени. Особено внимание заслужават тези уникални обувки с ламиниран ток:

Armani

5. Fendi, разбира се, също има множество модели в класическо и други нюанси на синьото, сред които впечатлява тази мини дамска чанта в синьо и бежово:

Fendi

6. Chanel ви дава възможност да допълните визията си с тази разкошна дамска чанта, отново в синьо:

Чанта Chanel

7. Louis Vuitton може да зарадва всяка една дама с този елегантен пръстен, който ще придаде неповторим завършек на вашата визия:

Louis Vuitton

8. Tiffany & Co. също не пропуска да отправи множество предложения в разнообразни нюанси на синьото (тюркоаз, тъмно синьо, класическо синьо, азур) и дава възможност да акцентирате върху визията си в детайлите, като освен бижута имате опцията и да сложите слънчеви очила в модерния цвят:

Tiffany

Дрехите, обувките, бижутата и аксесоарите на световно признатите марки комбинират класически елементи и ни предлагат да създадем за себе си нова, уникална визия, използвайки Цвета на 2020 година. Разбира се, българският пазар отново е в синхрон с модните тенденции и ще ви зарадва със своите уникални модели в нашия електронен магазин за дрехи, от които можете да избирате за всякакви поводи и случаи:

9. Официална дамска рокля в тъмно синя еластична дантела на Mar.Fashion, изработена от плат с лек блясък:

Официална дамска рокля в тъмно синьо и черно

10. Лятна рокля без ръкави на Fashion.bg, която винаги ще ви носи усещане за радост, слънчеви лъчи и спокойствие с оригинална рисунка на Casa Batlo в Баселона:

Рисувана рокля

11. Дамска риза от сатен и тюл с ръкав 7/8 в класическо синьо на Рени Стил. Ризата е с леко вталена кройка, за да не стяга тялото в топлите, летни дни, както и за да подчертава нежно красотата на женската фигура:

Синя риза Рени Стил

12. Дамска блуза с дълъг ръкав и ластик в кръста с принт отново в синьо на Mar Fashion. Блузата може да се съчетае добре с едноцветен панталон или пола в бяло, черно, бежово или синьо, за да изпъкват акцентите в шарката:

Дамска блуза с дълъг ръкав

13. Електриково син жакет с ефектен дантелен гръб на Mar.Fashion е още едно от новите предложения в синьо за 2020 година. Без значение дали ще го комбинирате с рокля, блуза или риза, освен актуален цвят, моделът може да предложи не само елегантност, но и мекота и комфорт на тялото:

Електриково син жакет с ефектен дантелен гръб на Mar.Fashion

14. Спортно-елегантен дамски екип от линията Чарлино Спорт, състоящ се от две части. Изключително мек и удобен, за максимален комфорт е изработен от иновативна материя, която съхне бързо. Това е едно от разчупените предложения на българския пазар, съчетаващи синия цвят, с което определено ще се отличите от тълпата:

Спортен екип Charlino

15. Калъфче за телефон на Fashion.bg е чудесният избор на аксесоар за вас, ако искате винаги да изглеждате в крак с модните тенденции. Изработва се от силикон с висококачествен и дълготраен UV печат по поръчка специално за вашия модел. Към щампата може да бъде добавен и текст, с който допълнително да персонализирате вашия кейс. А ако искате да постигнете уникален, бутиков ефект във визията си, комбинирайте с дамска рокля или официална блуза:

Блуза с калъфче

С идването на лятото и отстъпването на пандемията е време да се погрижим за себе си, да се поглезим, и да си доставим така дълго чаканата и нужна радост и свежест в нашето ежедневие! Сега е момента да актуализирате своя гардероб и да внесете още малко красота в него с класически синия цвят.

Ако са ви харесали нашите предложения, споделете статията във вашите социални мрежи!