Модни тенденции пролет-лято 2020: Ярки цветове, принтове и необичайни материи

Хелена Тодорова

Един от основните фактори в модната индустрия, от който зависи дали една тенденция ще се наложи успешно или не, е Ана Уинтур,главен редактор на американското списание „Вог“.  Според модната редакторка доминиращите модни тенденции и колекции за пролет/лято 2020 са следните:

Равни обувки
Модната марка „Шанел“ даде старт на равните обувки за пролет/лято 2020, като ги представи заедно с други колекции по време на Седмицата на модата в Париж.

Тенденции

Тенденции

Бродерия
Британската марка „Аликзандър Маккуин“ представи едни от най-красивите избродирани произведения на изкуството. Няма как да не се влюбим в тях, след като ги видим.

Тенденции

Тенденции

Тренч
Може да определим класическия тренч като безсмъртен в модно отношение. Бежовият цвят е класика, а ако искаме нещо по-модерно, може да изберем тренч с къс ръкав или със 7/8-ми.

Тенденции

Принтове
През 70-те години на миналия век Луи Вюитон ни запозна с веселите и привлекателните отпечатъци на „принтовете“. Сега те отново са на мода и ще могат да ни радват през топлите дни.

Тенденции

Тенденции

Къси панталони/ Бермуди
По време на Седмицата на модата в Копенхаген творческият директор на „Гани Дит Рефструп“ споделя, че според нея най-вълнуващият елемент за пролет/лято 2020 са дългите къси панталони. 

Тенденции

Тенденции

Цветове
Съчетаването на най-различни цветове, особено на ярки, ще се вижда често през топлите месеци. Точно това ни показа Стайн Гойя на Седмицата на модата в Копенхаеген.

Тенденции

Рафия /Лико
От новите предложения на „Диор“, вдъхновени от природата, Ана Уинтур се впечатли най-много от рафията като материя, използвана за всичко – от шапки до поли.

Тенденции

Тенденции

Ратан
По време на Седмицата на модата в Ню Йорк бяха представени немалко стилни варианти на ратановата чанта от модния гигант „Майкъл Корс“.

Тенденции

Тенденции

„Алберта Ферети лимитед едишън“
Италианската марка винаги се е отличавала с вечерните си дрехи, защото създава баланс между секси и удобно. За пролет 2020 Ферети представя колекция лимитед едишън, включваща два противоположни силуета от шифон и слоеве копринена. Перфектното допълнение към колекцията е черният вечерен смокинг – изцяло бродиран и покрит с пайери.

Тенденции

Тенденции

Тенденции

Жюли де Либран
През изминалата година френската модна дизайнерка пусна своя собствена модна линия и сподели, че всички аутфити, които създава ще носят имената на жени от нейния живот. Съоснователят на списание „Систем“ (System) Елизабет фон Гутман се сбогубва с Либран в точния момент, след като дизайнерката представи първия тоалет, носещ името „Елизабет“. Тази година Жюли отново представи колекцията си в нейния дом. Някои тоалети от предложенията са рокли в две части, други – поли с животински принтове, а трети са по-обемни.

Тенденции

Тенденции

„Виктор и Ролф“
През 2016 година Виктор Хорстинг и Ролф Снорен започнаха да използват остатъци от платове при създаването на свои нови творения висша мода. Тяхната цел е да „правят повече с по-малко“. Младите дизайнери създават сложни рокли, които Хорстинг описва като „сладост, съчетана с ожесточеност“. Най-новите им предложения са артистичен микс от нетрадиционни решения, като – сладки обувки от желе и едноцветна смесица от луксозна черно-бяла дантела. Някои от моделите, които представяха колекцията, бяха татуирани по лицата, което направи дефилето още по-интригуващо за почитателите на нестандартната мода.

Този сезон любимите ни марки представиха впечатляващи колекции, всяка от тях изразява по нещо – различност, сексапил, загадъчност или увереност. Най-хубавото е, че всички те могат да бъдат съчетани и да се радвате на топлите месеци с най-щурите комбинации, които не сте предполагали, че ще измислите.

Дамски дрехи Пролет 2020 - вижте предложенията в новия електронен магазин

Снимки:
1. Предложене на „Шанел“ за пролет-лято 2020
Фото: Шанел  / whowhatwear.co.uk
2. Предложение на „Манго“ за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
3. Предложение на „Аликзандър Макуин“ за пролет 2020
Фото: Alexander McQueen / whowhatwear.co.uk
4. Предложение на „Dries Van Noten“
Фото: whowhatwear.co.uk
5. Предложение на „Everlane“ за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
6. Предложение на Louis Vuitton за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
7. Предложение на ХМ за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
8.-9. Предложение на Винсе за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
10. Предложение на ХМ  за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
11. Предложение на „Диор“ за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
12. Предложение на Брикстон за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
13. Предложение на Kayu за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
14. Предложение на Майкъл Корс за пролет-лято 2020
Фото: whowhatwear.co.uk
15-17. Предложения на Алберта Ферети за пролет-лято 2020
Фото: www.vogue.com
18-19. Предложения на Джули де Либран за пролет-лято 2020
Фото: www.vogue.com

Източник: Fashion Lifestyle Magazine