Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

Участниците в изложение ТМТ Експо са на финалната права в подготовката си за форума от 25 до 27 септември в Интер Експо Център

Финализиране на проектите, доизпипване на визуализациите, определяне на екипа и стратегия на участие. В такава атмосфера откриваме компаниите, които ще се включат в българското текстилно събитие на годината – ТМТ Експо. От 25 до 27 септември материалите, машините и технологиите за сектора ще завладеят изложбените палати на Интер Експо Център.

През какви етапи преминава подготовката за участие, къде е мястото на предварителното планиране и защо ТМТ Експо е толкова важно събитие за сектора? На тези въпроси ще се опитаме да дадем отговор в следващите редове, в които ще разберем и до какъв етап от подготовката си са компаниите, които ще участват през тази година.

Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

Предварителното планиране

Обикновенно подготовката за участие започва месеци преди изложението. Като основен момент в процеса компаниите поставят предварителното планиране. Неговата роля е като старателно написаното домашно. „Най-важното нещо за доброто ни представяне е предварителното планиране“, коментират представители на фирма Тотем Груп. И поясняват: „Първият етап е определянето на машините, които ще покажем. След това запазваме изложбените площи и съставяме план за оборудването и визията на щанда“. Предпоследният етап е анонсиране на участието, изпращане на покани, запазване на часове за бизнес-срещи, транспортиране и сглобяване на експонатите.

Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

„Едва ли има унифицирана формула за успешно представяне. То е пряко свързано с индивидуалната стратегия за участие на всяка фирма“, коментират организаторите от Интер Експо Център. И допълват, че от съществено значение за успех е предварително да бъдат ясно начертани крайната цел и резултатите, които трябва да бъдат постигнати.

Затова като първа стъпка от Руен Машинър определят големината на щанда си. Мащабът се определя от броя и големината на машините, които ще бъдат представени. Следващата стъпка е отправянето на покани към контрагенти от Германия, проектиране на щанда и т.н.

Видно е, че въпреки разгара на лятото, участниците в ТМТ Експо 2019 не губят и минута от своето време за подготовка. Работи се на пълни обороти и тече коренспонденицията, свързана със създаване на визии, проектирането на щандовете и анонсиране на участието.

Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

Значението на ТМТ Експо за индустрията

Международното изложение е определяно от индустрията като основно събитие за сектора. „ТМТ Експо е емного добра възможност да създадем нови контакти и да се информираме за новостите на пазара“, коментират от Тотем Груп.

Всъщност според представители на бранша изложението е основен инструмен в маркетинг-стратегиите на всяка компания. Чрез участието се създават условия за цялостно представяне на бранда и изграждане на корпоративен образ. Като основно предимство от Руен Машинъри изтъкват, че участието в ТМТ Експо създава непосредствена възможност за срещи на място и бизнес разговори на „четири очи“ – възможности, които са все по-редки в съвременното забързано ежедневие. Освен това: „Много е важно, че тук сверяваме часовника с нашата конкуренция“, допълват те.

Присъствието на компаниите създава една прекрасна възможност те да демонстрират машините, продуктите и приложенията си, смятат представители на бранша. И разбира се изтъкват основното предимство на ТМТ Експо – това е мястото за създаване на нови контакти, затвърждаване на настоящите бизнес-партньорства и платформата за срещи с текущи и потенциални клиенти и доставчици.

Текстилният сектор се подготвя за българското събитие на годината

Точно месец ни дели от ТМТ Експо – българското събитие на годината за текстилния бранш. От 25 до 27 септември, заедно с паралелното изложение COPIS, посветено на рекламните и печатните комуникации, то ще се проведе на площ, надхвърляща 8000 кв.м. Всеки представител на бранша може да направи своята регистрация в сайта www.tmtexpo.bg.