Най-отличителните модни тенденции на 2018-та

Кои са модните тенденции на 2018-та година? Сега ще се опитаме да направим обзор на най-запомнящите се от тях в световен мащаб.

Тънките слънчеви очила бяха хит това лято. Ако не сте се сдобили с такива не се отчайвайте, тъй като модните тенденции често се прехвърлят и към следващата година.

Тънки слънчеви очила

Запомнящата се цветна риза на Прада и прозрачните чанти също са сред световните модни тенденции на 2018-та.

Prada

В днешно време тенденциите се разпространяват толкова бързо, че понякога трудно можем да проследим всички. Но няма как да пропуснем лъскавите материи, дънките с висока талия и широките крачоли, маратонките в стил 90-те години на миналия век.

мода от 90-те

Чантата на Диор със специфична форма на седло (Dior’s Saddle bag) също е посочена от множество сайтове като актуална за годината, въпреки че в България едва ли е много популярна.

Dior

А ето и така популярната прозрачна чанта, в която се вижда друга чанта.

Прозрачни чанти

Роклите на дизайнерката от Ню Йорк Batsheva Hay, които са около врата и с обемни ръкави са сред хитовите модели за годината. Те следват световната тенденция за по-прикрити и не толкова разголени модели. Дори седмицата на модата в Милано, където обикновено се показват по-разголени модели, потвърди тази тенденция към консерватизъм.

Модни тенденции

Естествените чанти излязоха на мода покрай чантата като арка на Cult Gaia. Тя става култова след като Бионсе и Риана са забелязани да я носят. Чантата, която наподобява клетка за птици става още по-популярна, когато Cult Gaia съди Steve Madden за 15 милиона долара, твърдейки, че неговата чанта BShipper имитира арката. Madden обаче също съди Gaia, тъй като не може да се търси юридическа защита за чантата, която всъщност копира японски чанти за пикник от 40-те години.

Чанта

Чанта

Нарастващото твърдение, че евтината мода причинява огромни щети на околната среда доведе до по-голям интерес към еко-стиловете. Хората все по-често търсят "органичен памук" и "веган кожа".

Все по-често марките огласяват устойчивата мода като приоритет. Adidas, Levi’s, и Stella McCartney използват материали и процеси, които са усточиви и не пропускат да информират за това своите клиенти. 

Животинските принтове според мен никога не са излизали от мода, но тази година се забелязва тяхното по-голямо присъствие по модните подиуми и на улицата. Особено актуални са десените, имитиращи змийска кожа.

Животински принтове

А вие, с кои тенденции запомнихте 2018-та?