Microsoft с иновация в текстилната индустрия

Microsoft разшири възможностите на изкуствения интелект на своя чатбот Xiaoice, който сега създава дизайни и модели за китайската текстилна индустрия.

Надскачайки своите първоначални задачи като гласов асистент, радио водещ, певец и приятел на 660 млн. потребители, Xiaoice вече създават нови принтове, базирани на данни за цветови тенденции от Китайския текстилен информационен център и Китайския център за развитие на текстила (China Textile Information Centre and China Textiles Development Centre, CTDC).

Microsoft с иновация в текстилната индустрия

Дизайните, който прави роботът се използват от текстилните производители, за да бъдат превърнати в готови за носене дрехи и принтирани материи.

"Артистичните принтове и модели са много важни елементи от модните тенденции. Определено е вълнуващо да знаем, че Xiaoice може да разработи перфектни дизайни за производство на платове или за готови колекции. Подобни дизайни са изключително популярни сред младото поколение, което трудно може да си представи своя живот без Xiaoice", коментират от CTDC.

От Microsoft изтъкват, че новите възможности на Xiaoice в дизайна са пробив при създаването на образи. Неговите текстилни постижения са развити чрез вдъхновения и симулации – по същия начин както е и при хората.