Лукът и чесънът са незаменими по време на диета

Знаете ли, че чесънът и лукът намаляват ефекта от диетата с високо съдържание на мазнини? В продължение на хиляди години хората по света са разпознали и използвали невероятните лечебни ползи на чесъна и лука.

Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания, включително всичко от необичайни разраствания и паразитни инфекции, до общо усещане, че сте умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания, съобщават от foodpanda.

Лукът и чесънът са незаменими по време на диета

Изследване, проведено в Нанкин, Китай, публикувано в списанието "Хранене и метаболизъм", установи, че маслата в чесъна и лука имат свойства против затлъстяване, които могат да противодействат на ефектите на диета с високо съдържание на мазнини.

Почитателите на кето диети или високомазнини, не приемат почти нищо друго освен животински мазнини. Това, разбира се, влияе не само на намаляването на мазнините в тялото, но и може да даде странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези отклонения, които съпътстват високо мазнинното хранене.

Ето защо има много причини да добавите повече лук и чесън към храната на семейството си. Не само те добавят добър вкус към вашата храна, но те могат да помогнат да компенсират последиците от диетата с високо съдържание на мазнини, помагайки на всички в семейството да поддържат здравословно тегло и да предотвратяват заболявания, свързани с теглото, като диабет тип 2 и сърдечни заболявания.

БГНЕС