Нека да превърнем коледното дръвче в нещо различно

В края на 1800 г., когато декорирането на дръвчета за празниците станало популярно, елхи са покрити с най-разнообразни украси. Елхата е елемент на великолепие към нашите празници - но също и елемент на отпадъците.

След като празниците приключат, дръвчето се превръща в непотребна вещ и наша задача е да се погрижим за него по възможно най-природосъобразен начин. Има няколко начина да рециклирате коледното дърво, като дадете нов живот на него и подпомогнете живота на планетата.

Нека да превърнем коледното дръвче в нещо различно

На първо място, добре е да купувате живи коледни елхи с непокътнати корени. След това може да ги засаждате в градината си и да им се радвате дълги градини. Направете го възможно най-скоро след Коледа.

Тези дръвчета могат да послужат за дом на птици и различни животни, които да се приютят там през студените зимни дни.

Можете да отрежете клоните на дръвчето и да ги поставите край вашите растения, за да ги предпазите от замръзване. Клоните осигуряват постоянните температури, от които повечето растения се нуждаят. Или просто използвайте клоните като декорация.

Някои общини имат програми за рециклиране на елхите. За да разберете дали подобна програма съществува близо до вас, обадете се до съответното кметство.

Дървеният материал може да бъде ползван от любители със страст към дървообработването.

Можете също така да съберете иглите на елхата и да ги поставете в торбички, за да усещате аромата на гора през цялата година.

БГНЕС