Pantone представиха цветът на 2018 година – Ултра виолетово

Всеки ден, над 10 милиона дизайнери и производители работят с Pantone да изберат и одобрят даден цвят. Над 500 цвят в номенклатурата на Pantone се разделят в две основни групи – за мода и за принтиране.

Pantone представиха цветът на 2018 година – Ултра виолетово

Новият ултра виолетов цвят е подходящ както за официални, така и за ежедневни облекла, както в мъжката, така и в дамската мода. Цветът е получен при преплитане на червено със синьо. Макар и да се съмнявате, този цвят може да се комбинира с повечето цветове, включително металическите – сребърно и златно, сиво, зелено.

От гледна точка на материите в ултра виолетово, класика е кадифето. В израобтката на спортно облекло и обувки, също изглежда интересно и атрактивно. Да не забравяме и аксесоарите - колиета, флорални фигури и обеци.

В козметиката също виолетовото властва през 2018 – от гланцът и червилото, през палитките от сенки за очи и спирала, до очната линия. Ноктите също сияят в лилавата гама.

Pantone представиха цветът на 2018 година – Ултра виолетово

Виолетовите оттенъци в косите също продължават да владеят майсторите коафьори. Този цвят придава загадъчност и дълбочина, както и интересна нотка на въображение. Лесен е за съчетаване с всеки цвят на косата.