Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Есента настъпва както с малко по-мрачното време, така и с отговарящите за сезона, но стоящи добре на маникюра тъмни нюанси. Какви са тенденциите през сезона, разкриха специалистите на събитие по повод новата поредица - „Обиколката на красотата с Рейчъл Хънтър" по Fine Living, предаде репортер на БГНЕС.

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Новозеландският супермодел, актриса и телевизионна водеща Рейчъл Хънтър прави обиколка на красотата, за да представи на зрителите съветите на вдъхновяващи хора за красота и здравословен живот. Рейчъл и нейните събеседници ще разкрият чудодейните свойства на семена, масла и ядки, както и достиженията на техниката. Зехтинът, да кажем, можем да употребяваме в ежедневните си процедури за красота. В рецептите на Рейчъл можем да открием например 7 приложения на зехтина, дори и като крем за бръснене или за отстраняване на грим.

В София професионалният гримьор Анастасия Беневрешка разкри, че и тази есен в грима се набляга на по-тъмните цветове специално за устни по-тъмно червено, лилаво. „Забелязваме една тенденция цветовете да са по-металически, да няма толкова мат ефект, да е по-металическо, с лек блясък, но все пак да има текстурата на матовото червило, което е много устойчиво”,сподели тя. Обикновено през деня се използват по-леки цветове, текстури, освен ако не сме на някое специално събитие.
„Но обикновено залагаме на телесни, по-розови, прасковени цветове за през деня и винаги избираме акцентът да е или на очите или на устните, поне аз винаги правя така, освен ако клиентът не изисква да има акцент и на двете”, каза специалистът.

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Това, което не бива да забравяме във всеки сезон е подготовката на лицето, на кожата. Тя трябва винаги да е хидратирана, винаги добре почистена, ексфолирана, за да нямаме мъртви клетки, за да изглежда перфектно фон дьо тена. „Защото само с една база под фон дьо тена, а не можем да очакваме гримът да бъде перфектен, ако не сме почистили и добре подготвили кожата с един хубав хидриращ крем”, заяви Анастасия. Заради промяната във времето есента, тя съветва да се наблегне на нещо по-освежаващо, овлажняващо, дори е добре под крема да се използват масла или серуми. За да не развали времето гримът, той винаги трябва да се фиксира с пудра. Специалистът съветва да се наблегне на озаряваща пудра, която да придава и по-свеж вид в мрачните дни.

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Есента настъпва както с малко по-мрачното време и с отговарящите за сезона, но стоящи добре на маникюра тъмни нюанси. „Тук вече се намесват много блясък с различни ефекти 3D-релефи, също така и много кристали“, каза маникюристката Магдалена Малчева. Тя добавя и златото - много златни оттенъци във всякакъв вариант.

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

Разбира се задължително е да отделяме и специално внимание за грижата на ръцете. „Кожата на ръцете, от там вече рефлектира и върху ноктите е единствената част от кожата, която ние не успяваме да прикрием", казва професионалистът и подчертава необходимостта от хидратация на кожата. Ежедневни грижи са необходими за красотата!

Тенденции в грима и маникюра за Есен 2017

БГНЕС