Моделът Рейчъл Хънтър разкрива тайните на красотата

Новозеландският супермодел, актриса и телевизионна водеща Рейчъл Хънтър, тръгва по света, за да открие ключа към запазването на младостта и красотата, както и тайните за дълъг и здравословен начин на живот.

Моделът Рейчъл Хънтър разкрива тайните на красотата

За нея е много важно да се чувства щастлива и да изглежда добре. Тя прави обиколка на красотата, за да представи на зрителите съветите на вдъхновяващи хора за красота и здравословен живот. Рейчъл и нейните събеседници ще разкрият чудодейните свойства на семена, масла и ядки, както и достиженията на техниката.

Как различните народи подчертават красотата? Какви съвети дават събеседниците на Рейчъл? Гледайте нейното шоу „Обиколката на красотата с Рейчъл Хънтър” по телевизия Fine Living от 10 септември всяка неделя от 22 часа.

Кое беше най-интересното преживяване по време на снимките на втория сезон?
Всеки епизод разказва невероятна история и дава полезна информация. Заедно с това те среща с красиви хора. Обичам Перу и разнообразните му екосистеми, местна култура и храна. Да се срещнеш с шаман в скрита местност е невероятен шанс и незабравимо изживяване.

Защо хората искат да изглеждат красиви? Каква е причината за този стремеж към красота?
Любовта и желанието да привлечеш своята половинка. Но аз съм старомодна и смятам, че когато си естествена и се приемаш такава каквато си е най-доброто за теб. Когато срещна човек, когото намирам за красив, се оказва, че той води пълноценен живот и е щастлив.

И още нещо - ние трябва да си зададем въпроса за кого се обличаме и правим красиви - за себе си или за другите?

От твоя опит можеш ли да кажеш коя култура има най-високи стандарти за красота?
За мен културите, които променят непрекъснато стандартите си за красота имат най-тежката задача да задоволят ненаситния стремеж и желание да останат млади. Но всеки разбира красотата посвоему. Говоря за отделния индивид. Аз мисля, че е страхотно да правиш малки корекции тук-там. Правете за себе си това, което ви прави щастливи!

Има ли разлика в стандартите за красота при жените и мъжете в различните култури?
В западната култура мъжете отделят все повече внимание на грижата за красотата и външния си вид.

Какви процедури за красота представяш в новата си поредица?
Пластичната хирургия, кафето, маслата и някои високи технологии. В епизода, посветен на Сан Франциско, представям невероятна нова технология. А също така ще ви покажа идеологията и храната на хипитата. Това е любимият ми епизод!

Дефиницията за красота отива ли отвъд физическите качества? Това важи ли в еднаква степен и за жените, и за мъжете?
За мен външната красота бързо преминава в грозота, ако няма връзка с красив вътрешен свят на човека, независимо от това дали говорим за мъжете или жените.

Във втория сезон коя беше най-екстремната процедура, която някой направи в името на красотата?
В Маями бях в операционната по време на сложна процедура, а в Аляска ме накараха да опитам странни масла и храни. Това бяха двата най-екстремни епизода.

Какво ще кажеш за еволюцията на стандартите за красота?
Ние все повече обръщаме внимание на вътрешната красота. Дори си припомняме забравени цитати от древността. От технологична гледна точка, мисля, че красотата винаги ще се продължава своето развитие.

Силен е стремежът на хората да се подмладяват. Снимахте ли нещо по темата?
Да, в САЩ точно това снимахме. Нека зрителите го очакват с интерес. Ще видите най-новите тенденции.

Моделът Рейчъл Хънтър разкрива тайните на красотата

Кой е любимият ти продукт в момента?
Едно масло от Хаваите. Гледай епизодите и ще разбереш кое е.

Дай три съвета на дамите, които те лесно могат използват вкъщи, за да имат хубава кожа.
1. Аргановото масло от Мароко е страхотно за кожа и коса. Колкото е по-чисто, толкова ефектът е по-голям. Мирише хубаво и е с плътен жълт цвят.
2. Куркумата – сложете я в яденето, напитката, дори си направете маска.
3. Ресвератрол – чудодейният антиоксидант, който се съдържа в люспите на гроздето (както и на други храни) и който е свързан с понижен риск от сърдечни заболявания и удължаване на живота.
За разлика от други антиоксиданти, като антоцианините, които дават на боровинките техния специфичен цвят и са съществена част от плода, растенията произвеждат ресвератрол, само като отговор на гъбична или бактериална атака. Точно така – ресвератролът e естествен антибиотик и фунгицид, който е синтезиран интелигентно от гроздовото растение (лозата), за да преживее биологична атака! Така че, гроздето за мен е фантастично. И все пак красотата е индивидуална.

Пътуваш из целия свят, но живееш в Лос Анджелис и Нова Зеландия - и на двете места кафето е на почит. Кое е любимото ти кафе?
Обичам европейското кафе. Без мляко.

Как прекарваш уикендите?
Когато децата са си вкъщи, обичам да съм с тях, да готвя и просто да се разхождам. Йогата също е важна част за мен.

Обичаш ли да ставаш рано? Как се събуждаш?
Понякога ставам рано, понякога съм нощна птица. Не определям себе си в нито една от двете крайности. Когато не пътувам, просто се оставям на ритъма на живота.

Яйцата са типична закуска в много страни. Ти как ги обичаш?
Бъркани яйца с магданоз върху филийка многозърнест хляб.

Коя песен слушаш често напоследък?
Една индийска песен. Вълната на щастието.

БГНЕС