Важни съвети за дизайна на всяка стая в дома ви

В последните години, интериорният дизайн е повече от изкуство. Съществуват определени правила, по които се подреждат отделните стаи в дома. За да имате свеж, подреден и уютен дом, ще ви представим някои основни правила при обзавеждането.

1. На последно място е боядисването
Много хора първо боядисват стаята и тогава започват да обзавеждат, но това е грешно. Един и същ цвят боя не е подходящ за няколко стаи, заради начина, по който боята се осветява от лампите и самата светлина се пречупва от стените. Избирайте различни тонове за всяка стая. Често пъти, избирате мебели, които да подхождат на боята, но по-правилно е да изберете боята след като сте се спрели на мебелите.

2. Не претрупвайте стаята с мебели
Когато декорирате стая, винаги искате да сложите всичко, което сте харесали и тя става претрупана с различни шкафове, етажерки и чекмеджета, които кичите с любимите си дрънкулки. Вместо да купувате много мебели, спрете се на малко на брой, но по-качествени такива. Стая с по-малко мебели, изглежда по-луксозна и по-просторна.

Важни съвети за дизайна на всяка стая в дома ви

3. Акцентът в стаята
Изберете любима вещ или мебел за акцент на стаята, но не я превръщайте в тема на обзавеждането. След известно време, може и да ви омръзне, а да смените един предмет или мебел, ще бъде по-лесно, отколкото да смените цялото обзавеждане. И все пак, дизайнът на помещението трябва да е съобразен с акцента, за да получите цялостния интериор - завършен и зашеметяващ.

Обзавеждането е една от най-приятните задачи за новодомците. Направете домът си уютен и приятен, за да преживявате незабравими моменти с близките хора.