Как да живеете по-дълго и по-красиви като французойките

Като цяло французойките живеят две години по-дълго от британките и също така са известни с младежкия си вид и шик стил във всички възрасти. Но точно как да го правят?

В своя нова книга известният парижки хирург Мишел Симе разкрива това, което той смята, че дава отговор на въпроса защо френските жени не остаряват, или го правят по-бавно, отколкото жените от други народи.

Как да живеете по-дълго и по-красиви като французойките

1. Яжте повече чесън

Не само вкусен и потенциално водещ до отблъскване на партньора като допълнение към вечерята, чесънът съдържа множество плюсове за здравето, които помогат за по-дълъг живот. Французите го обичат - и има добра причина за това: чесънът е пълен с антиоксиданти и има свойства да забавя стареенето. Най-добре е да се яде суров, за да се поддържа толкова хранителната му стойност, колкото е възможно.

2. Пийте малко, но го оценявайте повече

Алкохолът какато скъсява живота, така и състарява, поради което според Симе всички трябва да пием като сомелиери. Това означава, че да се пие бавно и вкусвайки чашата вино, ако искате да остане млада.

3. Почистете хладилника

Симес подчертава колко важно е да почистите вашия хладилник основно два пъти месечно. Противно на общоприетото схващане микроби могат да оцеляват при студени условия, и, разбира се, това, което е вътре в хладилника, в крайна сметка ще се окаже в тялото ви. Симе препоръчва използване на гъба и бял винен оцет, за да избършете вашия хладилник, преди да го подсушите с кърпа.

4. Вземайте вечерята насериозно

Като французин Симе е, може би не изненадващо, изключително против вечеря пред телевизора, която е любима на много британци. Ние сме склонни да се храним по-бързо, когато се гледа телевизия, което означава, че дъвчем храната по-малко, без да си даваме сметка, че сме пълни и следователно ядем повече, отколкото бихме при други обстоятелства. Седнете на масата и яжте със съзнанието да се избегне яденето на повече, отколкото трябва.

5. Инвестирайте в добри слънчеви очила

Не просто за да изглеждате в крак с модата, а слънчевите очила са ви необходими, за да пазят очите ви и кожата около тях. Симе казва, че когато искате да си купите перфектните слънчеви очила, вие трябва да търсите такива с големи стъкла и широки рамки, за да предотвратите проникването на светлината през тях, да се уверите, че лещите отговарят на европейските стандарти и също така са поне клас три, дори клас четири, които се препоръчват например за планински спортове.

6. Тренирайте в басейна

Упражненията с висока интензивност поставят под голямо натоварване ставите ни, така че Симе препоръчва упражненията във вода. Неговата специална тренировка? Водно колоездене.Също известен като колоездене в басейн или хидро-въртене, това по същество означава колоездене на стационарно колело в басейн. Да бъде потопен във вода означава сърдечният ви пулс да остане по-нисък и можете да въртите по-усилено - чувствате се все едно полагате по-малко усилия, но всъщност натоварвате мускулите си повече.

7. Грижи за вашето деколте

Гърдите на жената и областта между тях съдържат по-малко мастни жлези, отколкото останалата част на тялото, което означава, че има тенденция тази част от тялото да се сбръчка по-бързо. С цел да се грижат за деликатната кожа, дамите трябва да се отнасят към него с толкова грижи, колкото полагат и за лицето си като овлажняване и защита на кожата от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

8. Промяна на възглавницата

Много малко от нас ги сменят често, но старата, износена възглавница, която неправилно подкрепя главата ви, може да ви създаде неприятни болки във врата. Симе подсказва дебела възглавница, ако искате да спите на една страна, твърда, ако предпочитате да бъдете по гръб и тънка, ако лежите по корем.

9. Спрете да се чувствате виновна, че не сте перфектна

По-голямата част от хората са склонни да се ядосват за това, че "нямат всичко", но Симе вярва, че стремежът към съвършенство ще завърши с провал. Той препоръчва да си спомним три неща: никой не е съвършен, да сте нюансирана ви прави по-интересна и светът е по-сложен, отколкото просто лош и добър. БГНЕС