Как да поддържаме кожата си сияйна и чиста

Попитайте всяка знаменитост как получава сияния си тен и ще получите като отговор „винаги си свалям грима преди лягане”.

Всяка жена има навици за поддържане на външния си вид, без да предполага, че някои от тях вредят на кожата. Своите съвети по темата даде Кристи Кид, дерматолог от Бевърли Хилс, лицензиран естет за грижа за кожата, чиито клиентки са Кендъл и Кайли Дженър.

Как да поддържаме кожата си сияйна и чиста

Оказва се, че по много изненадващи начини намаляваме шанса за идеално чиста и сияйна кожа.

Петната по бузите и носа могат да са причинени от слънчевите ви очила.
Дори и само едно докосване на кожата с ръце може да предизвика зачервяване и дори акне. Затова дръжте ръцете си далеч от лицето и почиствайте внимателно мобилния си телефон.

Помислете отново, преди да отидете до магазина за ексфолиант.
Според Кид нещо толкова грубо може повече да навреди, отколкото да помогне на кожата ви. Най-добре е да използвате локален серум на местата, на които се нуждаете от ексфолиация, което ще съживи клетките ви без търкане.

Как да поддържаме кожата си сияйна и чиста

Не обръщате внимание на съставките на продукта.
Обикновено се доверявате на любимите си марки, без да се заглеждате в етикета. А това може да раздразни вашата специфична кожа. Избягвайте сулфатите, които предизвикват свръхпроизводство на маслен себум и водят до акне. Не купувайте продукти с парабени, фаталати и синтетични аромати.

Не миете лицето си след фитнес.
Тренирате и това е добре, но забравяте или сте изморени и не измивате потното си лице след тренировка. Това запушва порите и образува пъпки. Решението е свеж тоник и памучен тампон в чантата ви за фитнес. Същото се отнася и ако ходите да плувате. Хлорът в басейните е най-големият неприятел на красивата кожа. Задължително използвайте мек почистващ препарат и овлажнител.

Как да поддържаме кожата си сияйна и чиста

Не почиствате четката за пудра, сенки и други „разкрасяващи инструменти” на тоалетката си.
„Често чувам за момичета, които използват една и съща четка за грим отново и отново, без да я мият. Те задържат изключително много бактерии. За това изплаквайте ги след всяка употреба", съветва Кристи.

Как да поддържаме кожата си сияйна и чиста

БГНЕС