Красивата кожа - лесно постижима

Всеки от нас познава поне по една жена, която има разкошна кожа. Всеки път като я погледнете и си мислите ”Как го прави това?”. Ето няколко ценни съвета за безупречна кожа от marieclaire.com.

Първо правило е да се използва точният почистващ лосион за типа кожа, който имате. Например жените с по-мазна кожа, предразположена към акне, най-подходящи са салициловите гелове. Тези пък, които са със суха кожа е най-добре да почистват лицето си с тоалетно мляко.

Второ правило - внимавайте с напитките. Ако сутрините ви започват с чаша кафе, имайте едно наум, че това не се отразява добре на кожата ви. В същото време една чаена лъжичка хлорофил сутрин, ще направи кожата ви гладка, сияеща и хидратирана през целия ден.

Красивата кожа - лесно постижима

Състоянието на кожата ни зависи пряко и от това, с което се храните. Здравословната диета освен за фигурата ви, е полезна и за кожата ви. Добра идея е хапването на риба - сьомга, пъстърва, скумрия, които съдържат повече Омега-3 мазнини. Същите можете да намерите и в лененото семе.

Много важно е и да се овлажнява кожата като това е най-добре да става вечерно време преди лягане. Така ще подхраните кожата си и на сутринта ще изглеждате отпочинали и с гладка, сияеща кожа.

Колкото и странно да звучи, един от важните навици, с който трябва да се преборите, за да имате хубава кожа, е да не докосвате твърде често с пръсти лицето си, особено през деня.

Друг важен фактор за красивата кожа е да не се използват твърде много продукти. В същото време не бива да се излиза навън, без да се слага слънцезащитен крем. Това, че не сме на плажа не означава автоматично, че не сме изложени под лъчите на слънцето, които са агресивни независимо от времето.

БГНЕС