Кокосовото масло - незаменимо в био козметиката

Непоследък все повече жени се обръщат към натуралните съставки, за да поддържат своята кожа. Няма нищо по-полезно от третирането на тялото само с естествени продукти, които се грижат за кожата.

Защо е толкова полезно кокосовото масло?
То е богато на 3 интересни и полезни киселини - лауринова, капринова и каприлова киселина. Благодарение на тях кокосовото масло има антимикробно, антиоксидантно, противогъбично, антибактериално и успокояващо действие – всичко необходимо за перфектното мазило за тяло. То е богато още на витамин Е, витамин К и много други полезни минерали.

Кокосовото масло има множество приложения в козметиката. С него можете да третирате кожата, косата и лицето си. Ето и някои от основните му употреби в козметиката:

Кокосовото масло - незаменимо в био козметиката

- Почистващ лосион - 1 капка кокосово масло върху памучен тампон стига, за да почистите грима и спиралата от очите си.
- Върши чудесна работа като балсам за устни.
- Маска за коса - нанасяте 1-2 часа преди да измиете косата.
- Овлажняващ крем за тялото - Нанасяйте веднага след душа, докато още докато кожата е влажна. Така ще улеснитеу разнасянето и последващото попиване в кожата.
- Пилинг - За отстраняване на мъртвите клетки на кожата страхотно въздействие оказва пилингът с кокосово масло. За да си го направите е необходимо само да добавите към маслото скръб гел. Вместо скръб гел можете да използвате остатъка от кутийката еспресо или кафява захар. Нанесете пилинг сместа върху цялото си тяло, включително лицето, и с нежни и равномерни движения разтрийте.
- Заздравява ноктите и омекотява кожата на ръцете - Намажете и разтрийте ръцете си с масло от кокос. Ефектът е невероятен. Може дори да го използвате и като крем за лице.
- Лекува кожни заболявания - Кожни заболявания като псориазис или екзема могат да бъдат излекувани, ако проблемните участъци редовно се третират с кокосово масло.

Кокосовото масло се отразява много добре на раздразнена кожа и може да бъде използвано и от кърмещи жени.

Надявам се, че ви замислихме дали си заслужава да отделите малко повече средства от бюджета, в името на грижата за кожата с натурални продукти!