Сутиенът за кърмачки - идеален начин да запазите красотата на бюста си

6 интересни факта и съвета за женските гърди


Сабина Маринова

Природата е създала Жената, за да бъде красива - ласка за очите на своите близки и особено, разбира се, на мъжката половина от човечеството. Това безспорно е така, но все пак не трябва да забравяме, че преди всичко трябва да бъдем красиви в собствените си очи. Само така - обичайки себе си - ще можем пълноценно да дарим щастие и обич на хората, на които държим и с които се срещаме. Това е старо правило, което изтъкват дори професионалните психолози.

Част от всичко това е грижата за самите нас - в духовен, интектуален, емоционален и не на последно място - в чисто физически аспект. По време на бремеността (а и след самото раждане) тялото ни се променя. В началото промените са дребни, почти незабележими, досущ като семе, което постепенно набъбва в земята, покълва, напъпва и разтваря чашка в неустоимо по уханието си цвете, чиято простичка мисия е да радва света. Бебето се развива в утробата ни по същия начин и това е един изключително интимент акт на приемане, отдаване, споделяне. По време на този процес бюстът ни също претърпява значителни промени. За някои от нас те са плашещи - ще успея ли да съхраня красотата на гърдите си, питаме се ние в един свят, където сексуалността, неразривна част от която са те, е поставена на водещо място? Свят, в който сме приучени да полагаме какви ли не грижи за него и за тялото си, само и само за да продължим да бъдем секси и привекателни за съпруга, приятеля си, за мъжкия пол като цяло. Специалистите дават много съвети по този въпрос, но основно те са два: използвайте масажно олио... и сутиен. През цялото време - и денем, и нощем.


Сутиенът за кърмачки - идеален начин да запазите красотата на бюста си


Тук се намесва сутиенът за кърмачки. Обикновените сутиени, така удобни при обичайните случаи (в които ги носим ежедневно), просто не са подходящи. Всяка жена, която по една или друга случайност е спала с такъв, може да потвърди това. Банелите убиват, изместват се, дантелата или шевът може да боцкат, а на сутринта откриваш по гърдите си следи от врязване. И това само за една единствена нощ. Представете си какво означават няколко или повече месеца! Сутиенът за кърмачки е идеалното решение на този проблем. Защото е удобен, сигурен, приятен, изработен от естествена памучна материя и позволява на гърдите да заемат своята естествена форма - без притискане, без излишен дискомфорт. Позволява им да дишат. Така че той е подходящ както в случаите, когато жената кърми (лесно се издърпва и отмества поради еластичното си естество), така и по време на бременността, когато бюстът претърпява редица изменения и ни се налага да спим със сутиен.


Но какво всъщност знаем за това велико тайнство - женските гърди? Тук ще ви предложим информация, която със сигурност ще ви бъде полезна. Тя включва и някои ценни съвети, които ще ви помогнат да запазите както красотата на бюста си, така и да се предпазите от евентуални проблеми.


  1. КАК СА УСТРОЕНИ ГЪРДИТЕ?

Те са съставени предимно от поддържаща тъкан, богата на еластични влакна, или съединителна тъкан и мастна тъкан. Помежду двата вида тъкани има силно разклонена система от канали. Затворените им окончания представляват издатини, които съответстват на жлезистата част. Всичко това е обвито в кожа. Важно е да знаете, че млечната жлеза оформя окончателната си структура по време на бремеността.


  1. ЗАЩО ГЪРДИТЕ ИМАТ РАЗЛИЧНА ФОРМА?

Ако млечните канали се развиват успоредно на ребрата, гърдите ще са плоски. Ако се развиват отвесно, гърдите ще са полусферични. Естествено, съществуват всевъзможни варианти, което обуславя голямото им разнообразие.


  1. ЗАЩО ГЪРДИТЕ НА ВСИЧКИ ЖЕНИ НЕ СА ЕДНАКВО СТЕГНАТИ?

Това е въпрос, който измъчва голяма част от представителките на нежния пол. Отговорът е, че ако при оформянето им преобладава поддържащата съединителна тъкан, гърдите са стегнати. И обратното - ако преобладава мастната, те са меки. И тук разнообразието е много голямо.


  1. ЗАЩО ЕДНАТА ГЪРДА МОЖЕ ДА Е ПО-ГОЛЯМА?

Ето още едно от нещата, които малко или много притесняват жените, но в него няма нищо ненормално. Понякога разликата е по-голяма, а понякога - по-недоловима, но почти винаги съществува. Разбира се, ако бюстът е естествен. Обикновено пластичните хирурзи коригират този дефект. Отговорът и тук е простичък: двете половини на човешкото тяло не са напълно еднакви. Това важи и за гърдите: рядко се случва да са напълно идентични.


  1. КАКВО ПОДДЪРЖА ГЪРДИТЕ?

Те не се поддържат с мускули или с връзки. Крепи ги единствено кожата, която ги покрива. Те са добре поддържани, защото еластичните влакна на съединителната тъкан, разположени сред жлезистите секретиращи клетки, са многобройни.


  1. ОПАСНО ЛИ Е СЛЪНЦЕТО ЗА ГЪРДИТЕ?

По време на топлия сезон, когато мнозина от нас отиват на почивка и излагат тялото си под лъчите на слънцето, това е особено важен въпрос. Специалистите твърдят, че слънцето няма вина за рака на гърдата - този бич за нежната половина на човечеството, заради който загиват хиляди жени по света - но въпреки това ви съветваме да не прекалявате със слънчевите бани. Доказано е, че това, иначе даряващо живот светило, сериозно уврежда еластичните влакна на кожата и ускорява стареенето й. А както вече разбрахме, именно тя е тази, която поддържа гърдите и ги съхранява красиви. Ето защо, преди да се изложите на слънце, е необходимо да се намажете с подходящ за целта крем. Все пак имайте предвид последните изследвания, които сочат, че кремовете и лосионите с UV фактор увеличават риска от рак на кожата.


Тук ще ви разкрием една малка тайна на старите моряци: за да не изгорят по време на продължителен риболов, те мажат носовете си с... обикновено олио. Разбира се, на вас това едва ли ще ви бъде приятно, но в аптеките се продава богато разнообразие от базови масла - косово, бадемово и кайсиево масло, масло от макадамия, от гроздови семена и така нататък. Изборът действително е огромен. Освен това - и това е нещо изключително важно - някои от тези масла съдържат напълно естествен UV фактор, който няма да ви навреди по никакъв начин. Тъкмо обратното - не само ще бъдете защитени, но и ще подхраните и освежите кожата си с помощта на ценните съставки, които те съдържат.


В заключение ще кажем, че сутиенът за кърмачки може да бъде използван и в случаите, когато не понасяме обичайните сутиени с банели, боцкащи дантели и прочие. Той е подходящ не само за жени, които са бременни или кърмят, но и за тези, които в ежедневието си у дома държат да се чувстват удобно, като при това полагат чудесна грижа за гърдите си. Вършенето на домакинската работа изисква свобода на движенията, а и през почивният ден, когато решаваме да се отърсим от притискащата сила на делничното облекло и да облечем по-леки дрехи, сутиенът за кърмачки би ни свършил идеална работа. Важното е да се чувстваме красиви и да бъдем себе си, нали?