Странните десерти по света


Десертът без съмнение е любимата част от менюто както за малки, така и за големи. Вкусен и сладък десерт може не само да подобри настроението, но също така и да ви оправи целия ден. Разбира се, по различните краища на света десертите не са винаги това, което ние познаваме. Mоже би обаче не подозирате колко интересни и неочаквани биха могли да бъдат съставките на някои от тях. Международната платформа за поръчка на храна foodpanda подбра някои от най-изненадващите десерти по света.


Торта с месо, Австралия
- на пръв поглед изглежда като всяка друга нормална торта, но това определено не е така, когато получите парче от нея. Ще видите, че между редовете крем има месо и картофено пюре, а топингът е кетчуп.


Шоколадови щурци, Тайланд
- От ООН обявили, че насекомите всъщност били полезни, а как ви се струват шоколадови буболечки за десерт? Това е ястие, което без проблем ще намерите в Тайланд. Щурците първо за добре изпържени, за да са хрупкави, и след това са обилно потопени в разтопен шоколад.


Странните десерти по света


Странните десерти по света


Чампорадо, Филипините
- оризът определено е любима съставка на много държави от Азия. Това всъщност е десерт, приготвен от ориз и овкусен с шоколад и кокосово мляко. Във Филипините си го обичат както студен, така и топъл.


Скорпион на близалка, Тайланд
- отново се връщаме в Тайланд, където скорпионът е обичайна храна и се приготвя по всякакви начини. Една от опциите е и като десерт, а именно близалка със скорпион - на същия принцип като нормалните близалки, но вместо сладък пълнеж, получавате малко скорпионче накрая.


Странните десерти по света

 

Сладолед с вкус на бира, САЩ - повечето от нас си представят бирата в течно състояние, въпреки че не е необичайно да се използва като съставка в различни рецепти. В САЩ обаче са иновативни и я използват и за десерт, като сладолед. За любителите на бира това определено е мечтаният десерт, ние си мислим обаче , че може би не е много подходящ за малки деца.


Бихте ли опитали някои от тези десерти?
Сигурни сме, че кулинарните ентусиасти и пътешественици ще открият дори още много и по-необичайни ястия.