Венцислав Огнянов ще оглави бизнеса на CCC за България

* Компанията за търговия с обувки планира да отвори първите си магазини в страната през 2015 година

Венцислав Огнянов ще оглави бизнеса на CCC за БългарияВенцислав Огнянов е назначен за Генерален директор на полската верига за обувки и чанти CCC, която ще навлезе на българския пазар през следващата година. Мултибранд компанията е един от най-големите производители и лидер в търговията на дребно за Полша, като за един сезон предлага близо 3000 различни модела обувки и чанти от повече от 67 регистрирани бранда. CCC разполага със 707 филиала в 14 страни.

До присъединяването си към CCC, Венцислав Огнянов е Търговски директор и прокурист на австрийската верига за обувки и чанти HUMANIC, където работи в продължение на шест години от стъпването на компанията в България. През кариерата си е заемал различни управленски постове в текстилната фирма за облекла Freshtex, Германия, и търговското представителство на Neckermann у нас, където прекарва седем години. Работил е и в „КМБ България” като Директор нехранителни стоки в Карфур. Възпитаник е на Техническия университет в София със специалност „Индустриален мениджмънт”.

„Работата ми за CCC ще бъде насочена към налагането на компанията и продуктите ни сред предпочитаните от българските потребители. Считам, че с управленския си опит в ритейл бизнеса и познаването на местните особености на пазара ще мога да допринеса за превръщането на CCC в лидер в търговията с обувки и чанти в България. Това, което клиентите ни могат да очакват, е високо качество, атрактивен дизайн и добри цени”, коментира Венцислав Огнянов.