Перфектната закуска. 8 здравословни идеи

Светлана Видинска

Перфектната закуска„Закуската изяж сам, обядът раздели с приятели, вечерята подари на врага си“. Това не е просто фраза, а начин на живот. Диетолозите са категорични, че първото ядене е най-полезно и в никакъв случай не бива да се пренебрегва в името на стройната фигура. Нещо повече, закуската зарежда с енергия и настроение за целия ден – ако е здравословна и питателна разбира се.

Ето 8 ефектни и лесни за приготвяне глезотийки, които с право могат да претендират за идеалното меню в самото начало на деня!

Овесени ядки с бадеми и мед.
Експертите по балансирано хранене са категорични, че това е най-полезната и тонизираща закуска. Овесената каша има съвсем различен вкус в компанията на боровинки, бадеми, канела и малко мед. Всички те са богати на хранителни вещества, протеини и фибри.

Перфектната закускаМюсли, йогурт и пресни плодове.
Тази комбинация е колкото лека, толкова изкушаваща и вкусна. Няма да сбъркате, ако я подправите с 2 лъжици ленено масло.

Плодова салата.
М-м-м, страхотно начало на лятното утро. Направете си микс от любимите плодчета – банани, портокали, ягоди, череши и каквото ви хрумне. Залейте ги с лимонов сок, кисело мляко и... бон апети!

Извара и плодове.
Говорим за нискомаслена извара, която се съчетава перфектно с ягоди, ябълки и цитрусови плодове. Идеално решение за тези, които не си падат много по сладкото.

Омлет със зеленчуци.
Този вариант е за обичащите да си хапват по-стабилно. Освен усещане за ситост, яйцата (във вид на омлет или бъркани) осигуряват протеини и витамин Е.

Перфектната закускаСандвич от пълнозърнест хляб с пилешко месце и/или нискомаслено сирене.
Със сигурност ще се почувствате сити и изпълнени с енергия.

Каша от елда с мляко.
Елдата е изпитан от времето диетичен продукт. Истински склад за растителни протеини и важни микроелементи. Затова не се лишавайте от елдената каша поне веднъж седмично.

Салата от авокадо.
Нарежете 2 плода на ситно и ги разбъркайте добре с 1 сварено яйце и настърган кашкавал. Няма нужда от олио или зехтин. Резултатът е витаминозна бомба с вкус на тропическо изкушение!
А вие какво закусихте днес?

Снимки © Corbis