Марката дрехи FOX FASHION представя новата колекция пролет/лято 2009

Сексапилната актриса Виолета Марковска, лице на FOX за България, засне изкусителна фотосесия с пролетнолятната колекцията на марката
Шик, лежерност, пастелни тонове и слънчево настроение предлага FOX за топлите дни

Новата колекция пролет/лято на FOX е вече в България! Тя е сексапилна, носи младежки и бунтарски дух и зарежда със слънчево настроение. Цветните палитри са в пастелни нюанси, райето е отново на мода, залага се на естествените материи и лежерни и свободни кройки с многослойни катове. Вдъхновение за пролетнолятната колекция дизайнерите на FOX са почерпили от музиката на 70-те, бохемския дух на прочутите Калифорнийски плажове, екстремния сърфинг, забързания ритъм на големия град и ърбан културите.

Лице на FOX за България е сексапилната актриса Виолета Марковска, която в момента участва в снимките на „Универсален войник 3”, заедно с легендарната екшън звезда Жан-Клод Ван Дам. Вили напълно отговаря на духа и характера на дрехите FOX – те са секси, предизвикателни, младежки, пъстри и зареждащи със слънчево и лятно настроение. Автор на пролетнолятната фотосесия на FOX е прочутият български фотограф Владимир Кадънков от BeLightStudio.

Магазини от фешън веригата FOX има в София, Mall of Sofiа, Пловдив на бул. Княз Александър Батенберг 31 и Mall Plovdiv, Варна в Mall Varna, а от октомври миналата година вече и в Park Mall Стара Загора. Освен мода за големи, FOX предлага и дрехи на деца, FOX Kids, и за бебета FOX Baby.

Виолета Марковска, лице на FOX за БългарияВиолета Марковска, лице на FOX за България


Дамска колекция пролет/лято 2009 г.:
Дамската колекция на FOX е разделена на три основни линии: Urban, Active и Limited edition.

Линията Urban предлага шик и поема в лолитска, нежна и романтична посока с акцент върху сексапила и женствеността. Особено внимание се обръща на детайла, дрехите са украсени с панделки, кръпки, вплетени нишки. За линията са характерни тънки плетива, дизайнерски копчета, щампи, райета от боядисана прежда, флорални мотиви и различни цветове деними. Линията Agelesschic се връща към естествената форма на тялото, към свободните кройки и многослойни катове. Цветове комбинират предизвикателни и ярки тонове със сладниквави пасторални и пепеляви: опушено розово в опозиция на ярко жълто, тъмно лилаво на зехтиново, синьо на сладко прасковено.

Линията Active за 2009 г. в вдъхновена от ритъма на града. Градската среда е енергична, динамична и носи собствен характер и настроение, един миш-маш от органична и геометрична мрежа, замаскирани съобщения, какафония от шумове... Уличните култури възприемат цветовете и графичните кодове, пробудени през 80-те. Панталоните са със смъкнато дъно и широка кройка. Линията предлага и разнородни панталонки за джогинг и въздушни шорти, изработеи от ефирна материя, перфектна за летните и горещи дни. За по-голям комфорт и хладнина Т-шъртите тази година са с падащи рамене, роклите нямат никакви дразнещи презрамки, топовете са от хавлиена материя, а ръкавите са в стил японско кимоно. За декорацията са използвани щампи, райета, кръпки и бродерии.

Линията Limited edition: Добре дошли в магически свят на Цирка!
Тази линия носи младежки и закачлив дух. За нея дизайнерите са почерпили вдъхновени от фруталните мотиви и всякакви графичните елементи. Зарядът на линията е закачлив и предизвикателен. Прецизно и специално внимание е отделено на всеки детайл в облеклото, което придава екслузивен и шикозен вид. Пайета, бродерии, метални аксесоари продават изискан вид на огромното разбообразие от форми: къси памучни и деним панталонки, поли с широки колани, дълги и многокатови Т-шърти, оскъдни и впити шорти или свободни шорти с тесни подгъви. Цветовата гама е опушена и пастелна, но често е прорязана от ярки десени, които носят весел и слънчев заряд и настроение.

Акценти в мъжката колекция пролет/лято 2009 г.:
Линия East Village
Тази група черпи вдъхновение от музиката на 70-те и Калифорнийските плажове: рок и поп икони, пътешествия на стоп, сърфинг... Цветната палитра комбинира пепеляви естествени и природни тонове със синьо, лилаво и сиво. Меланжът от цветове придава ретро привкус. Цветовете на поп музиката като розово, цикламено, жълто и зелено зареждат със свежо и слънчево настроение. Дрехите изглеждат изтъркани сякаш намерени изоставени зад сцената на някой концерт от 1975 г. За по-голяма автентичност FOX са поровили далече назад в музикалните архиви, за да предложат интересни графики, принтове и образи.

Цялостният вид на тази група носи лежерно и кежуал усещане, примесено с рок енд рол вайб. Стайлингът съчетава добре изтъркан деним с кожен колан, Т-шърт с рок енд рол идол и риза с флорален десен безгрижно спусната около хълбоците. Цялостният облик е завършен с рошава прическа, кожена верижка около врата и чифт бежови кожени сандали.

Аксесоарите също са повлияни от рок енд рола: безопасни игли, кръпки, щампи с китари и барабани. Ванове и кампери символизират така известния път към Калифорния.

Облеклата са покрити с роматични флорални елементи, традиционни шотландски карета и палави абстрактни форми. Заедно създават младежко усещане на хаос и безгрижие.

Линия Active
Тази група е вдъхновена от музиката на новото хилядолетие, композирана и изпълнена от нашите компютри. Електронната музика редува повтарящи се битове с различен саунд. Цветната палитра комбинира бяло, сиво и черно, които пасват чудесно на всеки деним. Нюанси на лилаво и синьо са съчетани със сребристо, което придава метален акцент. За разлика от линията

East Village, тук облеклата не са изтъркани и не се носят свободно. Стайлингът на тази линия комбинира деним в суров цвят с черен брезентов колан, бяло и леко найлоново яке и бял Т-шърт с цветен принт. Цялостният облик е завършен със светли кецове, цветни връзки и бели очила.

Black & White
Линията Black & White е винаги на мода, тя е семпла, изискана, монохромна и тренди за летния сезон. Характерни елементи са райетата, цели принтове, забавни слогани и фотографии. Облеклата в тази линия съчетават черно и бяло с нюанси на сиво.