Модни тенденции при балните рокли 2023

Aбитуриентският сезон за 2023 вече е в ход, а абитуриентските рокли са един от най-важните елементи за балната вечер. Всяка година модните експерти прогнозират тенденциите за предстоящия сезон. Тази година модата ще бъде изпълнена с дантела, тюл, волани и блясък. За 2023 ще има за всекиго по нещо – от ярки цветове до сложни дизайни с асиметричните кройки, включително влияние от винтидж стиловете на 90-те, пера, ресни и макси рокли.


Модел на Стоян Радичев

По отношение на цветовете ще бъдат много популярни яркото синьо, лилавото и пастелните нюанси светлорозово и прасковено, а най-новата тенденция за 2023 ще бъдат металическите цветове като златно и сребърно. Ако търсите нещо уникално и искате да направите впечатление и да се откроите, ярките цветове са правилният избор за вас – елегантно изумрудено зелено, черно-бели рокли с цветен акцент, ярка фуксия или електриково синьо, флуоресцентни нюанси на розово, оранжево и зелено. Експериментирайте с различни нюанси и текстури. Това е вашият шанс да покажете своята индивидуалност!


Модел на Стоян Радичев

Очаква се тази година флоралните елементи (цветни, красиви и женствени) да са много популярни сред балните рокли под формата на фини бродерии тон в тон, дантелени апликации или цялостен принт. Те добавят романтично усещане към всеки стил на обличане и цветова палитра и се очертават като непреходна тенденция.


Модел на Be Queen


Модел на Be Queen


Модел от бутик Bridal Fashion

Дантелената апликация ще бъде най-популярната тенденция при абитуриентските рокли. Тези сложни декоративни мотиви могат да бъдат пришити към абитуриентските рокли на стратегически места, като едновременно разкриват и прикриват. Те са чудесен вариант за тези, които не са почитатели на изцяло дантелените рокли.


Модел от бутик Bridal Fashion


Модел на Sherri Hill, предлаган от Briliantin


Модел на Sherri Hill, предлаган от Briliantin

Блестящите детайли са следващата голяма тенденция за 2023 – заблестете като диамант. Може да го постигнете като използвате новите материи с вградени бляскави частици и преливащи цветове, както и с апликации от мъниста, пайети и кристали върху класически и модерни визии от шифон и сатен.

Може да съчетаете пайети и дантела – перфектна комбинация за блестяща визия на бала. За тези, които търсят нещо непреходно, но все пак модерно, една семпла дълга рокля с пайети и дантела е идеалния избор за всяка абитуриентска вечер.

Късите поли, от мини до миди, са нова тенденция за сезон 2023. Съчетайте полата с изрязан топ например.


Модел на Romantika Fashion


Модел на Romantika Fashion

Когато не можете да изберете между традиционна бална рокля и рокля от две части, можете да направите компромис, като изберете бална рокля с изрязани части. Често дизайнерите на рокли използват плат в телесен цвят под изрязаните части, за да създадат илюзията за открита кожа.

Абитуриентските рокли с корсети или с детайли, наподобяващи корсети, също ще бъдат много модерни. Те придават деликатно и женствено излъчване. Подходящи са за всеки тип тяло, дори и за по-закръглените.


Модел на Mon Amour


Модел на Mon Amour

Едни от най-дръзките модни решения за абитуриентски рокли този сезон съчетават елегантен силует, бляскава материя и дълъг шлейф, ако искате да изглеждате още по-официално. Роклите тип „русалка“ от еластичен сатен са популярен избор за бални рокли.

Тенденциите идват и си отиват, но класическите кройки винаги са на мода. Те са вечни със своята елегантност и деликатни материи. Класическата рокля с А-образна линия е семплa, но стилнa. Oтличава се с втален корсаж, който се разширява на талията в А-образна пола и създава красив силует на всеки тип тяло.


Модел на Alegra

Надяваме се, че с тази статия сме ви били полезни и сме ви помогнали да изберете роклята, с която ще имате щастливи спомени завинаги. повече модели бални рокли 2023 вижте на https://abiturienti.fashion.bg/