Избор на мъжка чанта - Основни тенденции в мъжката мода 2023/2024

Когато става въпрос за мода, мъжете обичат да се крият зад аргумента за функционалност. Тогава стои въпросът защо чантата се счита за основен дамски аксесоар? Дълго време модата беше под погрешното схващане, че мъжете нямат нужда от чанта. Според тогавашните разбирания за роли всичко, което човек носи със себе, лесно може да се побере в джоба на панталона или сакото му. А защо не и в дамската чанта на спътницата му? Слагаме край на тези ситуации, защото новите тенденции празнуват превръщането на така забравената мъжка чанта в символ на статус, модерен аксесоар към всяко облекло и изключително функционална придобивка!

Избор на мъжка чанта - Основни тенденции в мъжката мода 2023/2024

Мъжка чантичка като моден аксесоар

Мъжката чанта отдавна не е практичен аксесоар, в който да се съхраняват повече вещи. Тя предлага напълно нова възможност да подчертаете собствената си индивидуалност по модерен начин. Чанта за кръст, малка, обикновено правоъгълна, мъжка чантичка с дълга презрамка, която се прехвърля през рамо, или елегантна бизнес чанта – разнообразието от модели е голямо и мъжката чанта заема достойно място в света на мъжката мода. В магазини CCC, както и в онлайн сайта им, можете да намерите разнообразие от модели, които ще изпълнят всяко Ваше желание. Какви са основните тенденции за мъжки чанти за 2023/2024 вижте в следващите редове!

Спортна визия с мъжка чанта за кръст от найлон

Спортната мъжка чанта за кръст празнува своето възраждане от 90-те, като според актуалните модни тенденции се носи както на кръста в стандартен размер, така и с разхлабени презрамки, така че да виси на едното рамо. Нейното огромно предимство - предлага много свобода на движение, защото не ограничава ръцете Ви и те остават свободни. Освен функционалното предимство, спортната чанта за кръст от найлон идеално пасва на много популярния в момента Y2K стил. В комбинация с пухено обемно яке, поларено горнище и чанта за кръст в искрящ цвят, висяща на рамо, ще сте в крак с последните модни тенденции в мъжката мода.

Минималистично стил с мъжка чанта през рамо

Минималистичното е новото модерно! Това е мотото и при мъжките чанти тази година. Ако чанта за кръст или раница не подхождат на Вашия стил, то кожена мъжка чантичка през рамо определено е правилният избор за Вас. Може да се използва по различни начини и е една от задължителните тенденции в чанти за мъже, благодарение на различни размери и материали. Можете да изберете класическа черна кожа или ефектни модели със структурирана повърхност и шарки за разходка из града.

Голяма мъжка чанта тип „Шопер“

Тенденцията за така наречената с английски термини чанта „Shopper“ (пазаруващ) или „tote bag“ (чанта торба) до преди няколко години цареше само в дамската мода. Днес тя е основната тенденция в мъжката мода за 2023/2024 г. Мъжката чанта наподобява чанта за лаптоп, но много по-елегантна и с дръжки, за да се носи в ръка като моден аксесоар. Практична и семпла, в нея определено има място за лаптоп, кабел за зареждане, термос и други неща, което я прави перфектна за офиса. Благодарение на голямото разнообразие от дизайни можете да избирате между елегантна кожена чанта или спортна, наподобяваща фитнес сак.

Създайте акцент във визията си, като комбинирате ежедневна голяма чанта заедно с елегантна мъжка чантичка през рамо. Въпреки, че в чантата има достатъчно място за големи предмети, можете да съхранявате портфейла си, ключове и мобилен телефон в малката си чанта. Така не само ще изглеждате стилно, но и ще имате достъп бързо и лесно до всичко, от което имате нужда през целия ден. Съвет: Носете двете чанти от една и съща страна на тялото си.