Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

PANTONE е световноизвестна компания, която се занимава с идентифицирането, класифицирането и стандартизирането на цветовете. От 1999 г. насам PANTONE обявява цвета на годината, който отразява духа на времето, ценностите и настроението на обществото. Цветът на годината има влияние върху модата, дизайна, изкуството, маркетинга и други сфери на живота.

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

За 2024 г. PANTONE избра цвят, който се нарича 13-1023 Peach Fuzz (прасковен мъх). Това е топъл и нежен нюанс, който комбинира розови и оранжеви оттенъци, за да създаде сложен и хармоничен тон. Според PANTONE този цвят „отразява желанието ни да се грижим за себе си и другите“, а неговата кадифена текстура може да обогати ума, тялото и душата.

„В търсене на нюанс, който отразява нашия вроден копнеж за близост и връзка, ние избрахме цвят, излъчващ топлина и модерна елегантност. Нюанс, който резонира със състрадание, предлага тактилна прегръдка и без усилие свързва младостта с вечното“, казва Leatrice Eiseman, изпълнителен директор, Pantone Color Institute.

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

Какво означава Peach Fuzz?
Peach Fuzz е английски израз, който буквално означава прасковен мъх. Това са меки и пухкави косъмчета, които покриват кожата на прасковите, но също така и на лицето на някои млади хора, особено момчета. Peach Fuzz е свързан с невинност, младост и свежест, но също така и с нежност, уют и интимност. Peach Fuzz е цвят, който може да ни направи да се чувстваме спокойни, защитени и обичани.

Как да носим Peach Fuzz?
Визуално завладяващ и привлекателен, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е подхранващ прасковен тон, който ни вдъхновява инстинктивно да искаме да протегнем ръка и да се докоснем. Предавайки послание за осезаемост, което идва чрез велурени, кадифени, ватирани и пухкави текстури, луксозно успокояващи и меки на допир, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е обгръщащ прасковен нюанс, който събужда сетивата ни за успокояващото присъствие на тактилност и пашкул топлина.

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

Peach Fuzz е цвят, който може да носим по различни начини, в зависимост от стила, случая и сезона. Peach Fuzz е цвят, който може да се комбинира с много други цветове, като създава различни ефекти и настроения. Ето някои идеи, как да носим Peach Fuzz:

• За ежедневен и спортен вид, можем да носим Peach Fuzz с деним, бяло, сиво или черно. Това ще създаде контраст и баланс между топлия и студения тон, а също така ще подчертае светлостта и жизнеността на Peach Fuzz. Можем да изберем проста тениска, блуза, пуловер или яке в цвят Peach Fuzz, или да добавим акцент с шапка, шал, чанта или обувки в този цвят.

• За елегантен и официален вид, можем да носим Peach Fuzz с бежово, кафяво, златно или сребърно. Това ще създаде хармония и изтънченост между топлия и неутрален тон, а също така ще придаде на Peach Fuzz лукс и благородство. Можем да изберем рокля, костюм, сако или панталон в цвят Peach Fuzz, или да добавим блясък с бижута, колани, очила или часовници в този цвят.

• За романтичен и женствен вид, можем да носим Peach Fuzz с розово, лилаво, зелено или синьо. Това ще създаде аналогия и уют между топлия и хладен тон, а също така ще повиши на Peach Fuzz сладост и чар. Можем да изберем пола, блуза, риза или рокля в цвят Peach Fuzz, или да добавим цвете с шапка, брошка, украса за коса или обеци в този цвят.

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

Къде да намерите дрехи в цветът на 2024 година на PANTONE
Ако не можете да намерите артикули, които харесвате в цвят прасковен мъх, марката Nixita Dress to Impress може да ви помогне да създадете вашите дрехи и аксесоари в този красив цвят. Цветът Peach Fuzz е с код #FFBE98 и Nixita може да го отпечата върху вашите дрехи заедно с вашите снимки, рисунки, картини или илюстрации. Научете повече на https://www.dress-to-impress.com/

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

Цветът на 2024 година на PANTONE е нежният прасковен тон Peach Fuzz

В заключение, Peach Fuzz е цветът на PANTONE за 2024 г., който носи топлина, нежност и грижа. Това е цвят, който може да ни направи да се чувстваме добре и да се радваме на живота. Това е цвят, който може да носим по различни начини, в зависимост от нашето настроение и цел. Peach Fuzz е цвят, който може да обогати нашия гардероб и нашия свет.