Алберто Веделаго: "Бъдещето е на персонализираната дреха"

* Maestro di Eleganza представи мултимедийна лекция на тема: “Модерният мъж: персоналният стил за успеха“

Силвия Тодорова

Мултимедийната лекция на тема: „Модерният мъж: персоналният стил за успеха“ на световноизвестния италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго се състоя на 24 октомври в артистичното пространство на бар-галерия „Каре-Арте“. Организатор и модератор на лекцията бе проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, със съдействието на литературен клуб „Чети с нас“ и Калина Паскалева. Лекцията на Алберто Веделаго уважиха утвърдени и млади дизайнери, представители на медиите, на артистичните и бизнес среди, сред които: Саня Борисова, Есил Дюран, Вяра Георгиева, Ради Орцева, Диляна Матеева, Ирина Матов (Сърбия), Давид Стояновски (Македония) и др.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

По време на лекцията, посветена на връзката между персоналния стил и успеха, Алберто Веделаго акцентира на въпроса как елегантността придава стойност на мъжа и му носи повече успех в личен и професионален план. Той отбеляза, че: „Бъдещето е в това всичко да е максимално персонализирано“ и също, че: „Можем да бъдем елегантни без задължително да сме облечени с костюм, но е важно да избираме дрехите според това какви сме ние отвътре“. Не може да не се съгласим и с философията на маестро Веделаго подчерта: „Под сакото стои едно човешко същество, което също трябва да е удовлетворено“.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго акцентира още на това, че враг номер едно на елегантността е „старият гардероб“. Той обърна внимание и на някои проблеми, свързани с масовото производство, като ниското качество на изработка и на материите, които нерядко предизвикват алергии. В края на лекцията бяха демонстрирани и някои качествени платове. „Много хора си мислят, че поръчковата дреха е скъпа услуга, но това не е съвсем така. Понякога е еднакво или малко по-скъпо отолкото да отидем в хубав магазин, но разликата е съществена.“ Алберто Веделаго приведе различни примери от своята практика, като сподели, че дори има случаи на мъже, мотивирани да отслабнат, след като са усетили комфорта на дрехите, които изразяват тяхната личност. Той сподели също и конкретни съвети – „хапчета за елегантност“, които подробно е описал в първата си книга. Алберто Веделаго обяви, че вече е готова и втората му книга, която предстои да бъде представена и в България съвместно с проф. д.н. Любомир Стойков. „Благодарение на творци и стилисти като Алберто Веделаго, облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален.” - сподели проф. Любомир Стойков.

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

Алберто Веделаго:

След 30 години опит на международната модна сцена Алберто Веделаго основава своя бранд ACCADEMYA /„Академия“/ и се посвещава на това да създава индивидуална елегантност за всеки мъж. Той е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност. В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия – за да помага на мъжете да откриват тайните на елегантността. Веднъж месечно той идва и в ателието си в София, за да помага на българските мъже да открият своя собствен стил и предимствата на персонално създадения костюм, който придава стойност.

Маестро Веделаго е създател на иновативен метод, с който сътворява дрехи, вземайки не само „физическите” мерки на своите клиенти, но също и тези на тяхната личност. Той определя себе си като Personalitailor – „шивач на личността“, защото при персоналното създаване на дрехата се съобразява с индивидуалността, характера и вътрешния свят на човека. Алберто Веделаго е убеден, че най-ценното, което прави е да помага на мъжете сами да открият и да създадат своя стил. Това важи както за хора като Фабио Ламборгини, който се доверява за външния си вид на маестро Веделаго, така и за предприемачи и представители на различни политически, бизнес и културни среди.

Снимки:
1. Maestro di Eleganza Алберто Веделаго.
2. Алберто Веделаго и проф. Любомир Стойков.
3. Алберто Веделаго, Саня Борисова, Есил Дюран и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно).
4. Есил Дюран и Алберто Веделаго.
5. Саня Борисова и проф. Любомир Стойков.
6. Проф. Любомир Стойков, Вяра Георгиева и Алберто Веделаго (от ляво на дясно).
7. Проф. Любомир Стойков, Калина Паскалева, Алберто Веделаго и Калин Стойков.
8. Алберто Веделаго и проф. Любомир Стойков.
9. Момент от лекцията на Алберто Веделаго.
Фото: © Хайлайф / От игла до конец