Сок от грейпфрут за топене на мазнини

Сок от грейпфрут за топене на мазнини Диетолозите са заклети привърженици на сока от грейпфрут в борбата с отслабването, но учените чак сега започнаха да им вярват.

Изследване установи, че пиенето на сок от този плод, преди да ядете мазна храна, може да намали количеството на теглото ви с една пета. Според експерти грейпфрутът може да бъде изключително полезен за хората, които регулират нивото на кръвната си захар с лекарства, тъй като плодът е в състояние да замести медикаментите. Това превръща грейпфрута във враг на диабета.

Експериментът, доказващ теорията на диетолозите, е бил проведен върху лабораторни мишки. Авторът на изследването, професор Джоузеф Наполи от университета Бъркли в Калифорния, обясни, че резултатите дават основа за по-нататъшно проучване на потенциалните ползи на този плод върху здравето.

Диетата с грейпфрут съществува още от 1930 г. и е привлякла редица привърженици по целия свят, включително знаменитости. Една от тях е певицата Кайли Миноуг, която пие сок от грейпфрут с всяко хранене, за да намали приема на калории.

А ето едно предложение за Витаминна бомба

БГНЕС