Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд "Тоте Поте"


Тъй като една от мисиите на Българския моден портал Fashion.bg е да подкрепя и отразява развитието на българската модна индустрия, решихме да представим на вниманието ви един нов български бранд. Името му е "Тоте Поте", а за да научите повече за марката и предлаганите от нея продукти, направихме кратко интервю с дамата от двойката създатели - Нино.


- Нино, разкажи ни повече за "Тоте Поте" - как се роди идеята за създаването на марката, кой стои зад нея, как се спряхте на името, какви продукти предлагате?
- Тоте Поте буквално означава "Сок от портокал", а автор на фразата е малкият ни син. Основни движещи сили за момента сме двамата със съпруга ми Коста, с който се грижим за визията и дизайна на бранда и продуктите.
Като родители много искахме да създадем качествен продукт, който да се отличава от всичко друго на пазара за детски дрешки, започнахме да се заиграваме с различни визии и така създадохме първата си линия детски тениски.


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


- С какво вашите тениски са по-различни от останалите памучни тениски?
- Ако очаквате да видите обичайните дрехи със слончета, зайчета и мечета сте далеч от истината. Нашите продукти се отличават с малко по-различен и минималистичен дизайн. Сериите са лимитирани и уникални.
Много държим на качеството и внимателно подбираме материалите, с които работим. Памукът е с Oeko-Tex® Standard 100 сертификат. Боите са на водна основа и не съдържат тежки метали, Формалдехид и Алкилфенол етоксилат. Също така притежават Oeko-Tex® и GOTS стандарт и са сертифицирани за печат върху бебешки и детски дрешки.


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


- Научих, че имате и оригинални опаковки. Кажи ни повече за тях.
- Да, опаковката ни определено не е за изхвърляне! Ако я разгънете, ще можете да оцветите, изрежете и си сглобите играчка. Решихме да предоставим на децата и техните родители възможност да направят нещо забавно заедно. Кутиите ни провокират въображението и развиват креативността, като същевременно щадят природата.


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


- Предлагате и органична детска козметика, нали така?
- Да, в момента на сайта ни може да разгледате продуктите на английската марката Pitta Patta - една от първите по рода си, органична детска козметика с примеси от полускъпоценни камъни, които въздействат положително на емоционалното развитие на децата. От скоро сме ексклузивни вносители на марката за България. Често ме питат дали имената на бранда ни и тази на козметика нарочно си приличат, но истината е, че първо създадохме бранда и няколко месеца по-късно открихме козметиката, която просто нямаше как да подминем равнодушно.


- Засега работите само онлайн, но в бъдеще планирате ли да отворите и магазин/и?
- Откриването на собствен магазин действително присъства в далечните ни планове. На този етап продуктите ни може да намерите в онлайн магазина ни както и в магазин Три Котаж в София. Вече имаме доста запитвания и съвсем скоро ще се появим в още няколко офлайн и онлайн магазина в София и страната.


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


- Какво е мнението ти за българската модна индустрия - каква е сега и как виждаш бъдещето и?
- В нашето консуматорско време и общество много се радвам на факта, че се появяват все повече български брандове и дизайнери, които предлагат различни визии и качествени стоки. Вярвам, че именно по този начин хората ще свикнат да отличават масовите продукти, които са заляли пазара с ниско качество и на ниска цена от авторските дрешки, които се правят с много любов. Мисля, че и хората оценяват факта, че имат по-голям избор и предпочитат да избират българското. Вярвам, че нещата ще се развиват все по-добре.


- Продукцията ви е насочена изключително към българския пазар или се стремите да пробиете и в чужбина?
- Като бранд роден в България местния пазар е логично начало. Мечтата ни естествено е да достигнем до колкото се може повече хора, а за това граници няма. Вече имаме запитвания от магазини и дистрибутори извън страната.


Висококачествени авторски детски тениски от българския бранд


- Кога да очакваме есенно-зимните модели?
- Съвсем скоро! Работим по няколко по-топли модела, които ще се появят в средата на Октомври. Замислили сме и нова, тематична опаковка, с която да изненадаме децата за Коледа.


За повече информация и поръчки: www.totepote.com