Йелена Янкович представя "Spirits of the Past"

Йелена Янкович завършва моден дизайн бакалавърска степен тази година в Нацционалната Художествена Академия. На дипломното ревю представя колекцията си "Spirits Of The Past". Тя е инспирирана и сътворена под влиянието на старинните техники, а именно плетене, багрене, обработка на дърво. Йелена се е занимавала с обработка на текстил и харесва сама да сътворява материалите, от които по-късно се правят дрехите, а плетенето е идеално за тази цел. От малка харесва това занимание и го практикува от няколко години.

- Защо решихте да се занимавате с мода и моден дизайн?
Модата като явление и изкуство винаги ме е интересувала. Тя има много направления, обширен спектър на интереси, винаги е различна, не стои на едно място, ярка и предизвикателна. Как да не се заинтригува човек?.

Йелена Янкович представя

- Кои са любимите Ви дизайнери и защо?
Не мога да кажа, че имам любим дизайнер. Следя колекциите и новите моменти в модата. По-скоро мога да кажа, че имам любими тенденции.

Йелена Янкович представя

- От къде черпите вдъхновение за моделите си?
Вдъхновението е навсякъде около нас в заобикалящия ни свят, достатъчно е само да се вгледаме в красивите му малки детайли, пукнатините в асфалта мейду които никне папрат, резките и вдлъбнатините в корите на дърветата, нежността и лекотата на едно глухарче....

Йелена Янкович представя

- Промениха ли се вашите виждания за професията моден дизайнер сега след като вече завършихте в сравнения с очакванията ви в началото?
Тези 4 години определено ми помогнаха да изясня някои неща за самата професия, модния бизнес и като цяло хората в тези среди. Всичко е почти такова каквото очаквах да бъде, но никога не е излишно да се научи малко повече и придобие нова информация.

Йелена Янкович представя

- Как смятате да се реализирате в света на модата?
Смятам, че с достатъчно труд и желание всичко може да се постигне. Плановете ми още не са съвсем ясни, но ще дам всичко от себе си за постигането на желания резултат.

Йелена Янкович представя

- Трябва ли знанията за реалния моден бизнес да са по-широко застъпени в обучението?
Да, определено има какво повече да научим за световния моден бизнес. Съгласете се, базата в България не е достатъчна.

Йелена Янкович представя

- Какво според Вас прави един моден дизайнер успешен?
Умението да се отличава, иновативност, гениални идеи и голяма доза труд.

Йелена Янкович представя

- Как планирате да въплътите таланта и страстта си към модата в успешен бизнес?
Както вече казах, нямам още ясен план, но имам достатъчно воля и желание. Само времето ще покаже.

Йелена Янкович представя