Изисканост до последния детайл

“Старая се да придам форма и цвят на мечтите, които има бъдещата булка в един от най-вдъхновяващите моменти в  своя живот – сватбата” казва Жана Жекова по повод новата си bridal  (булченска) колекция ”Marry me”. Това е и основният лайтмотив, който инспирира дизайнерката. ’’Всяка булка си мечтае да бъде най-изисканата, най-красивата, най-щастливата в очите на бъдещия си съпруг, именно по този начин искам да се чувства всяко момиче, прекрачило прага на моето ателие.”

Изисканост до последния детайл

Изисканост до последния детайл

Опитът на дизайнерката показва, че традицията  в класическия силует на булченската рокля ще се запази и в близките години.  Дългите рокли тип “принцеса” и “русалка”  са основно застъпени в колекцията й, но смело разчупени от изящни детайли като ръчно везани дантели, инкрустирани камъни Swarovski,  композирани и зашивани  3D апликации и цветя. “Изключително държа всеки  детайл от роклята да бъде ръчно изпипан, така той получава ярка индивидуалност и изисканост. В името на това разработихме и специална технология за изработване на наш собствен солей. Искаме нашия почерк да си личи във всеки елемент от роклята”.

Изисканост до последния детайл

Изисканост до последния детайл

Колекция “Marry me” е изключително подвластна на бохемското разточителство в материи и блясък внушени чрез използването на копринена тафта, ръчно плетена френска и испанска дантела, обемна ефирна органза и  тюл. Платовете се търсят в цяла Европа от складовете на най-големите производители до изложенията на малките предприемачи. Като тъканите винаги са с най- високо качество и възможно в най-добрия ценови диапазон.

Изисканост до последния детайл

Изисканост до последния детайл

“Обичам да играя с материите и цветовете, за това често в роклите ще видите няколко пласта тюл, драперии в различни цветове, например, което придава освен разкошен обем, игра на сенки и доза загадъчност. Именно заради тази загадъчност в голяма част от роклите наблягаме на прозрачността на дантелата в областта на деколтето, раменете и гърба. Какво по женствено от това?

Вижте цялата колекция "Marry me".

 

Повече информация за булченската колекция на Жана Жекова може да намерите в бутик Жана Жекова на “Ангел Кънчев” 18 или  на www.janajekova.com