Заложете на памучните рокли

Може да сте чували, че памукът има много предимства пред синтетичните материали. Разберете кои са те и защо трябва да заложим на памука при избора дрехи.

Едно от най-важните предимства е, че памукът е хипоалергичен и не пропуска прахът да достигне до кожата. Изключително подходящ материал за дрехи, за тези, които страдат от астма или алергии, или тези, които имат чувствителна кожа, склонна към раздразнение.

Естествените материи позволяват за по-добрата циркулация на въздуха, което помага за премахване на влагата от тялото и поддържането му сухо и хладно. Поради тази причина памукът е най-добрият избор, ако искате да ви държи хладно през горещото и влажно време.

Когато става въпрос за производство на памучни дрехи - памукът лесно се боядисва или преплита с различни тъкани. Той е универсален и може да се използва за повечето видове дрехи, от бельото до пуловерите. Ако искате дълготрайност на плата, то на върха на списъка е памукът.

Предлагаме ви изключително нежни и подходящи за сезона рокли от Daphne, изработени от памук:

Впечатляваща рокля от еластична памучна материя с ефект "деним" в десен комбиниращ точки и флорални мотиви. Вталена в горната част, с широка пола на чупки и стилен колан, подчертаващ талията.

Заложете на памучните рокли

Красива рокля тип трапец с дължина над коляното и контрастни цветни ленти при подгъва.

Заложете на памучните рокли

Заложете на памучните рокли

Вталена рокля с красив рисунък в пастелна гама на пясъчно-бежов фон.

Заложете на памучните рокли

Снимки: daphne.bg