Прада за бъдещето на модата

Прада за бъдещето на модата Дизайнерката Мучия Прада смята, че модата за жени и за мъже трябва да бъде представяна заедно.

Дизайнерката се отклони от нормата по време на седмицата на модата в Милано за мъжка мода като разнообрази колекцията си от мъжка мода с няколко модела за жени.

Италианката смята, че смесването на тези две неща е бъдещето на модата и казва, че разделението между половете на котешката пътечка е остаряла практика.

"Смятам, че комбинацията е по-реалистична. Това е за днес. Иначе все едно сме на училище. По времето на дядо ми жените са били разделени от мъжете. Ревютата са разделени и са нереалистични. Смятам, че когато те са заедно, се добива чувство за смисъл и реалност", казва тя пред британския вестник "Телеграф".

Макар да признава, че има по-екстравагантен подход при създаването на дрехи за жени, Мучия се опитва да не се влияе от половите стереотипи.
"Най-хубавото ми вдъхновение идва, защото мисля като жена. Опитвам да представям фантазията си по-силно, когато творя за жени, отколкото за мъже. Проблемът е дали да сложа лимит на моите фантазии? Аз мисля за хора, не за полове", казва Мучия Прада.

БГНЕС