Шоколадова диета - най-сладкия начин да отслабнете

Шоколадовата диета набира все повече популярност при младите жени, които искат да се оттърват от излишните килца. Тя е една от най-ефективните техники за бързо и ефективно отслабване.

Ако сте готови да се подложите на сладката диета, то трябва да приемате определена доза шоколад всеки ден, придружена с кафе. За да бъде ефективна диетата, трябва да се подложите на нея минимум 7 дни, а резултатът ще бъде особено впечатляващ 7 килограма.

В следващите редове ще ви представим ползите и недостатъците на шоко диетата и дали си заслужава да се подложите на нея.

Предимства:
- Ще отслабнете за кратко време;
- Ако обичате слаки неща, то диетата ще ви донесе много удоволствие;
- Кафето и шоколадът стимулират мозъка - активират творческото мислене и други умствени дейности;
- Шоколадът съдържа ендорфини, които ще спомогнат за доброто ви настроение и силна имунна система;
- Консумацита на шоколад предпазва от сърдечно-съдови заболявания и се препоръчва при анемия.
- Какаото съдържа антиоксиданти, които забавят стареенето;

Шоколадова диета - най-сладкия начин да отслабнете

Недостатъци:
- Намалява метаболизма и не се вписва в здравословното хранене, ако се приема повече от посочената доза;
- След като се върнете към нормалния си режим на хранене е възможно да възвърнете теглото си;
- В допълнение, дори е възможно да качите килограми;
- Съществува риск да получите редица заболявания- включително тези, свързани с черния дроб и бъбреците;
- Тази диета не е балансирана по отношение на мазнини, белтъчини и въглехидрати; - Най-вероятно след диетата, тялото ви ще страда от липса на витамини и минерали;

Ако страдате от: захарен диабет, алергии, болести на панкреаса, черния дроб, бъбреците, сърдечно-съдови заболявания и хипертония не трябва да се подлагате на шоколадовата диета.

Примерно меню:
Същността на Шоко диетата е, че трябва да се яде шоколад и само шоколад през деня, включително всички негови форми и да се пие горещо кафе, без захар. Пропорциите на дневния хранителен прием трябва да бъде до 100 грама шоколад. Всеки прием на шоколад трябва да бъде придружен с чаша кафе. Можете също така да добавите нискомаслено мляко в кафето.
Най-препоръчвания вид шоколад за тази диета е тъмният. По време на тази диета не трябва да използвате газирани напитки, лимонада и сокове. Тези напитки стимулират апетита. Освен това, захар, сол, плодове и зеленчуци и алкохолни напитки са абсолютно забранени. Не по-рано от 3 часа след яденето на шоколад и пиенето на кафе, можете да пиете малко вода, и зелен или черен чай.
Примерната диета изглежда така:
- Закуска: 30 грама шоколад с чаша кафе
- Обяд: 30 грама шоколад с чаша кафе
- Вечеря: 30 грама шоколад с чаша кафе

Нашият съвет е, ако имате спешен случай и трябва да отслабнете бързо, да се доверите на Шоко диетата. Това може да бъде сватба, абитуриентски бал или друг повод.