Малката черна рокля не е за всеки

Или как ни определят дрехите пред другите според сезона на цветовете и архетипния стил, към които принадлежим?

Представяте ли си Шер в порядъчна дантелена рокля, Джулия Робъртс в латексов клин, Гуинет Полтроу в карирана бархетна риза, а Мег Райън в надиплена пола от сатен с пайети? Или пък Марша Крос с къси панталонки на точки, а Кристина Хендрикс в класически костюм със закопчана догоре риза?
А, ако погледнем към мъжете, можем да споменем само идеята за Джордж Клуни в тесни дънки и впита тениска... Дори актьорите, които живеят в многобройни превъплъщения на герои, характери и епохи, при един избор на цветове и стил „изпълват“ екрана, а при друг се губят в неподходящите за тях дрехи. Като този визуален абсурд може да се случи и с всеки от нас.
Защо е така?

Отвъд модните тенденции съществува едно, колкото конкретно, толкова и необятно поле на изграждане на личния стил. Индивидуално, аналитично, автентично. То се определя от персоналните ни качества, душевната ни нагласа към живота, физическите ни характеристики. И не е от значение какъв е „актуалният цвят за сезона“, както и дали двуредовите широки сака или роклите с флорални мотиви са покровителите на модния подиум.

„Ние общуваме с другите и се свързваме с тях през цветовете и дрехите си. Изборът на нюанси, материи, кройки, десени и аксесоари и тяхното съчетаване създават цял разказ за това кои сме или кои си мислим, че сме“, коментира Маргарита Асадурова, основател на студиото за анализ на цветовете и личния стил „My Beautiful I“.
"Защото от сако до сако има разлика, дънките не са за всеки, черното се оказва не толкова универсален цвят, а едно по-голямо деколте не всяка жена ще направи по-секси", допълва тя.

Малката черна рокля не е за всеки

В едни дрехи грейваме и предразполагаме тези отсреща, а с други изглеждаме затворени, мнителни. Или необяснимо объркващи. Докато не разберем своя личен стил и не последваме вътрешното си Аз, претворено в подходящия избор на нюанси и дрехи, подплатен с много творчество и въображение.

Съществуват четири сезона нюанси на цветовете, както и шест архетипни стила, като най-често за човека работи комбинацията от два или три от тях. Този сложен на вид пъзел се нарежда под професионалния поглед на специалиста по „Анализ на цветовете и личния стил“. Услугата представлява еднодневна индивидуална сесия с информационна част, събеседване и реални превъплъщения на клиента в различните стилове и нюанси на цветовете.

Интересът към професионалната консултация все повече расте и в България, което мотивира пионерът в тази област у нас – Студиото за анализ на цветовете и личния стил „My Beautiful I“ – да организира въвеждащ семинар по темата. Събитието е наречено „Езикът на дрехите“ и ще се проведе на 18-ти май от 10:00 ч в Център за култура и дебат „Червената къща“ в София. Едно полудневно пътешествие в света на цветовете и дрехите и в нашия собствен вътрешен свят, по време на което ще търсим хармоничната връзка между вътрешната красота и външното й изразяване.