Играйте тетрис, ако искате да отслабнете


За хората, които са на диета, е полезно да играят класически игри, като тетрис.

Според учените, само 3 минути игра разсейват мозъка от мисълта за глад. Игрите разсейват човек и той няма време, за да си представя храна, алкохолни напитки или цигари.

Играйте тетрис, ако искате да отслабнетеДоброволците в изследванията е трябвало да оценят глада си в няколко критерия- сила, натрапчивост и продължителност. Половината участници са играли тетрис в продължение на 3 минути, с другата половина е "чакала" играта да се зареди. Хората, наистина играли тетрис, са изпитали 24% по-слаб глад в сравнение с тези, които не са успели да играят.

Резултатите от изследването, проведено в Университета в Плимут, показват, че този тип игри са полезни за хората, които спазват диета, или искат да спрат цигарите или алкохола.

"Мисълта за глад обикновено продължава само няколко минути. През това време човек си представя какво иска и колко щастлив ще бъде след това. Често тези чувства водят до консумация на нещото, от което човек се въздържа - било то храна, цигари или алкохол. Играта на тетрис пречи на мозъка да си представя тези неща, а без образи и мечти, гладът бързо изчезва", казва професор Андраде, ръководител на изследването.

В света са продадени над 170 милиона копия на играта тетрис. Алексей Пажитнов създава тетриса през 1984 година в Москва. През 1989 година играта вече е известна в целия свят.

Източник: БГНЕС