Кое предпочитат хората - да останат с наднормено тегло или да спазват хранителен и тренировъчен режим?


Един на всеки пет възрастни с наднормено тегло предпочита да остане дебел, отколкото да се подложи на диета. Това откри британско допитване.

Кое предпочитат хората - да останат с наднормено тегло или да спазват хранителен и тренировъчен режим?Около 17% от анкетираните казват, че никога не са опитвали да отслабнат, а 48 на сто са се примирили с наднорменото си тегло, защото нямат волята за диета. В изследването участвали 550 души, които трябвало да споделят отношението си към физическите упражнения и загубата на тегло.

Една четвърт смятат, че нямат време за упражнения, а 40 на сто ги намират за отегчителни. Един на всеки седем души би поставил здравето си в риск, отколкото да започне да прави физически упражнения.

В отделно проучване са анкетирани и 3 100 британци с вариращо тегло. 39% от тях признават, че не се хранят здравословно, защото е твърде скъпо. 14 на сто смятат, че нямат време за приготвянето на здравословна храна, а 10% не знаят как да се хранят здравословно.

Според 40% от анкетираните гледката на хора с наднормено тегло е нещо обичайно, а 38 на сто смятат, че наднорменото тегло при децата е нормално.


Кое предпочитат хората - да останат с наднормено тегло или да спазват хранителен и тренировъчен режим?


43% от анкетираните искат по-строги мерки срещу веригите за нездравословна храна и напитки, а 40% смятат, че трябва да има промяна в менюто в училищата.

81 на сто твърдят, че наднорменото тегло е по вина на самите затлъстели, а 55% обвиняват хранителната индустрия.


Източник: БГНЕС

Разни хора - разни нагласи. А какво е вашето мнение?