Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Виолета Цачева, сп. Булка

С Джулия Шер – мениджър на Pronovias за Европа, се запознахме през 2007 г. в Барселона, на едно от онези невероятни ежегодни ревюта, които испанската компания организира, за да покаже новата си колекция. Тогава сп. БУЛКА първо научи новината – Pronovias стъпва в България! И ето, че вече 6 години най-голямата световна компания-производител на булчински облекла радва булките у нас, благодарение на Анелия Петкова, собственик на Bridal Fashion – официален представител на марката за страната ни. Още при първата визита на Джулия в София, направих с нея интервю, а при последното й посещение в края на юни т.г., ми беше интересно да науча две гледни точки за едно партньорство – нейното и на Анелия.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Какво е да си част от семейството на Pronovias?

Джулия Шер: Да съм част от семейството на Pronovias означава да бъда част от марката – лидер в булчинския свят, което интегрира работа, илюзия и любов за компанията, за да продължава да се развива и да предизвиква силен интерес в цял свят. Pronovias е семейна компания, чийто живот започва в „Ел Суизо“ – престижен магазин в Барселона, основан през 1922 г., специализиран в продажба на дантели, бродерии и висококачествена коприна, откъдето са пазарували булките от висшето общество на Каталуния. Компанията представя своята първа колекция булчински рокли „Прет-а-порте“ в Испания през 1964 г. – голяма иновация в сектора по онова време. Като марка, Pronovias е родена в същата декада и през 1968 г. отново прави първа стъпка, отваряйки първите булчински магазини в Испания. През следващото десетилетие разкрива 80 бутика в Испания и постепенно се налага във Франция, Италия, Великобритания, Германия и Латинска Америка. Днес се предлага в над 90 страни по света в 4000 бутика.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Какво е да си част от семейството на Pronovias?

Анелия Петкова: Да съм част от семейството на Pronovias за мен е голяма отговорност и съзнание, че трябва да се работи със страст и любов, както беше споменал създателят на марката – Алберто Палачи на един от семинарите, които организира всяка година. Когато за първи път отидох в компанията през 2007 г., аз все още бях преподавател по индустриален инженеринг в Технически университет – София, но имах ясна представа с какъв бизнес исках да се занимавам и затова се свързах с най-добрите в бранша. Усещането в атмосферата на Pronovias беше уникално и различно за мен, разбира се – и завладяващо.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Вашето партньорство започва преди 6 години. Какви бяха очакванията и оправдаха ли се те сега?

Джулия Шер: Запознах с Анелия Петкова за първи път през 2007 г., когато тя пристигна в Барселона за конвенцията и ревюто на Pronovias. Въпреки че е световно известна марка, дотогава не бяхме имали бизнес отношения в България. Анелия ме впечатли със своя ентусиазъм и желание да започне работа в страната ви. Тя разбира важността на марката в булчинската индустрия и с нейна помощ красивите българки достигат до красотата и елегантността, която Pronovias може да даде. Аз съм много щастлива с развитието на Bridal Fashion, менажирана от Анелия, където имиджът на марката е представен на много високо ниво.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Анелия Петкова: След 3 часовият ни разговор с Джулия Шер и висшият мениджмънт на фирмата през 2007-ма, веднага стана ясно, че се изисква много работа, за да се наложи тази прекрасна марка в България. Имах няколко цели: правилна политика, перфектно обслужване и достигане до сърцето на клиента с най-добрия продукт от бранша на най-добрите цени. Pronovias е световен лидер и има постоянни изисквания, които се старая да оправдавам. С тях се работи много лесно, имат изключително добра система за обслужване на клиетите. Bridal Fashion е Double Premium Dealer на марката и много малко фирми биха се похвалили с такъв статут. Друг важен момент са и прекрасните отношения, които сме изградили във времето.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Всяка година Pronovias изненадва с вълшебни колекции, показвани на фантастични модни ревюта от най-добрите световноизвестни модели и пред хиляди гости. Кои са ключовите думи за последната колекция First Love 2014, представена през месец май т.г.?

Джулия Шер: Този сезон екипът на Pronovias създаде рокли, които дават възможност на всяка булка да сбъдне своята мечта. Ще намерите всичко – от традиционната рокля с обем до модерния дизайн, който е същността на свежата семплост. Използването на блестящи тъкани в тази колекция, украсени с безброй миниатюрни пайети, пера и вълшебните материи, създават една уникална аура. Звездната комбинация безспорно е тюл с дантела, придавайки на роклята романтично излъчване и елегантността, която се постига с флорални декорации и изчистени, прецизни линии, подчертаващи перфектната фигура. Моделите тип „Принцес“ са с акцент върху талията и често с нежни деколтета без презрамки. Чувственият стил „Русалка“ е със свежи, семпли декорации – прегръща фигурата в долната част, а горната е асиметрична. Колекцията включва много разнообразен избор на деколтета – без презрамки, V–образно, U–образно, с нежни мини ръкавчета, които едва покриват раменете, затворено с нежен копринен тюл. Модерните и смели булки също могат да открият каквото търсят – за тях са късите рокли, иновативните корсети с много обемните, но изключително леки поли. 2014 е годината на Vintage стила и булката ще открие красиви воалетки, фуркети и стилни аксесоари за завършване на своята визия.

Анелия Петкова: Аз бих добавила, че колекцията е наистина вълшебна! Модерни са златистите отблясъци, които присъстват в много модели и им придават царственост. Често аксесоарите за главата са цели аранжировки от естествени или копринени цветя в златисто или екрю. Очаквайте колекция 2014 на Pronovias в Bridal Fashion в началото на месец декември.

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Pronovias и Bridal Fashion – партньорство, увенчано с успех

Снимки:

1. Анелия Петкова (вляво) и Джулия Шер

2-10. През месец май в Барселона Pronovias представи поредния моден спектакъл с колекцията First Love 2014

11,12. В чест на своята гостенка Джулия Шер, Анелия Петкова организира лятно фешън парти за приятели. То се състоя в модерната зала на SEC в „Парадайз център“ и даде началото на модните събития в най-новия и луксозен лайфстайл Мол на Балканите. По червения килим с официални тоалети от колекция 2014 на Pronovias минаха Камелия Воче, Радост от „Модерно“, Гергана Ташкова, Капка Амзина, Елеонора Манчева, Елена Караколева и Мис България 2012 – Габриела Василева, а Паолина Петракиева бе осле- пителна в булчинска рокля на марката – дантелена феерия, съчетана с футуристичен воал. Сред гостите се забелязваха много елегантни дами с рокли на испанския бранд.

Снимки: архив Bridal Fashion