Диета на сокове - последен писък в диетологията

Диета на сокове- последен писък в диетологиятаСмята се, че соковете позволяват на тялото да преразпределя енергията от обичайната преработка на храната към лечение и обновяване на организма.

Няколкодневна сокова диета разрежда кръвта, чиято химия се променя. Тя е полезна за хората с акне, проблеми с храносмилането, лош сън, нощно потене. Соковете подобряват работата на черния дроб, прочистват и бъбреците.

Методът е опасен за диабетиците(в сока има голяма концентрация на захарта), наркоманите, лица, които вземат антидепресанти. Соковете засилват ефекта на лекарствата, което заплашва с предозиране. Те не се препоръчват също на бременните и кърмачките.

Голямото количество захар в соковете подхранва мозъка, но в тях няма белтъчини и мазнини, необходими за усвояването на витамините. Що се отнася до отслабването, то може да става единствено заради прочистването на чревния тракт. Но за изгаряне на мазнините не може и да става дума.

През първите три дни консумирайте само сокове, вода и чай. Не бива да усещате силен глад.

От четвъртия до деветия ден (включително) намалете количеството на соковете и добавете към дневното си меню пресни плодове и зеленчуци. Ако можете, когато хапвате плодове, нека те да са от един вид. Или иначе казано, ако на обяд ще хапнете пресни плодове, нека те да са само праскови, или само кайсии. Добре е да не ги комбинирате. Зеленчуците могат да са домати, цвекло, моркови, краставици. Добавете и магданоз и целина.

От десетия до четиринадесетия ден продължавате със соковете, пресните плодове и зеленчуци и може да добавите печено месо или риба, но не повече от 150 г на ден.

Така след края на двете седмици диета постепенно добавяйте млечни продукти, варива като при тях започнете от 50 г на ден.

Детоксикиращи сокове са тези приготвени от морков, цвекло и краставица.

За храносмилателната система пригответе сок от круши, ябълки и джинджифил.

Източник: БГНЕС